Valor nutricional das lentellas, incorpóraas na tua dieta!
Sementes pequenas con forma de lente, da familia dos legumes e procedentes de Asia Central e Turquía sería unha boa definición. A pesares das súas variedades en forma, cor, textura e mesmo sabor, o valor nutricional das lentellas faias indispensables na túa dieta.
Se a iso se lle une que cada vez se engaden a máis tipos de menús, xa non tes escusas. Deixaron de ser un prato unicamente cociñado en forma de guiso para aparecer en burriños, ensaladas e outras preparacións. Desde Gadis imos contar os nutrientes e beneficios das lentellas.
Cal é o valor nutricional das lentellas?
As lentellas teñen case as mesmas calorías e potencia que os freixóns grandes. 100 gramos de lentellas conteñen 352 calorías e o 44% dos valores diarios recomendados de proteína. Como son baixas en graxas e sen colesterol, son boas para o corazón e para o sistema vascular.
En comparación con outros freixóns, as lentellas compoñen unha cantidade relativamente baixa de fibra dietética, o que as fai máis fáciles de dixerir e funcionan ben para quen padece flatulencia e enfermidade inflamatoria intestinal. Outro punto moi importante a destacar é que as lentellas non conteñen glute.
As lentellas conteñen proporcionalmente máis complexo B de vitaminas que algúns freixóns e chícharos. Achegan un 120% dos valores diarios recomendados de folatos, sendo os legumes con maior contido. O folato, xunto coa vitamina B-12, é un dos cofactores esenciais para a síntese de ADN e a división celular.
Ademais, compoñen moi bos niveis de moitas vitaminas do complexo B como piridoxina (42% da CDR), tiamina (76%,) acedo pantoténico (43%), riboflavina (16%) e niacina 16%).
As lentellas son unha fonte moderada de minerais. Con todo, son particularmente ricos en ferro (84% da CDR) e cobre (109%). O ferro mellora o poder da memoria, a cognición e axuda a previr a anemia. O cobre é necesario para o metabolismo celular e a produción de células sanguíneas.
Tamén son unha boa fonte de potasio (14% da CDR cada 100 gramos). O potasio é un electrolito intracelular. Axuda a contrarrestar os efectos de presión do sodio no corazón e os vasos sanguíneos.