Sabes cales son as variedades do pemento?
O pemento é unha hortaliza moi utilizada en cociñas de todo o mundo. Pódelo atopar nunha gran variedade de cores con diferentes características. Hoxe, precisamente, imos coñecer cales son as variedades do pemento máis populares e por que se distinguen do resto.
O pemento é unha excelente fonte de vitamina C e A. A primeira delas fortalece o sistema inmunolóxico do corpo, mentres que a segunda promove a saúde ocular. Ademais, posúe un alto nivel de antioxidantes e é rico en fibra. Un alimento baixo en calorías, moi beneficioso para a saúde e ideal para incluílo cada día na túa dieta.
Variedades do pemento máis coñecidas
O pemento é, en realidade, unha das verduras da que se coñecen máis variedades. Cada unha delas posúe unhas características distintivas e uns beneficios máis que interesantes para a túa saúde. Nos nosos supermercados Gadis podes atopar cada variedade para levala a casa na túa cesta da compra.
Pemento italiano
O pemento italiano é unha variedade de forma alongada e delgada. Orixinario de Italia, caracterízase polo seu sabor suave e lixeiramente doce e a súa textura carnosa. A súa pel delgada fai que se poida asar moi facilmente para destacar o seu sabor afumado e doce.
Unha das variedades do pemento máis versátiles na cociña, xa que o podes utilizar en ensaladas, salsas e pratos máis elaborados. O seu delicioso sabor convérteo nunha opción que non adoita faltar na cociña mediterránea.
Pemento de Padrón
Tal e como o seu nome indica, o pemento de padrón é unha variedade orixinaria de Padrón. Distínguese doutras variedades do pemento polo seu sabor único e pola súa peculiaridade ao cociñalo.
A maioría dos pementos de Padrón son suaves, pero de cando en vez xorde algún que é picante, tal e como reza o coñecido dito. O seu tamaño é pequeno e consúmese, sobre todo, fritido en aceite de oliva e espolvoreado con sal.
Pemento california
O pemento california distínguese do resto pola súa forma e o seu sabor. Non en balde, posúe unha textura crocante que lle permite ser utilizado de múltiples formas na cociña. Moi curiosas son as cores que posúe, xa que van desde o verde intenso a lume máis maduro.
O pemento california é moi rico en nutrientes e vitaminas. É, sen dúbida, unha das variedades do pemento máis saudables e que non poden faltar na túa dieta.
Pemento do piquillo
O pemento do piquillo, pola súa banda, é unha variedade única e orixinaria de España. Un pemento pequeno que se caracteriza pola súa forma triangular e o seu intenso sabor doce e lixeiramente picante.
Pero o que realmente distingue ao pemento do piquillo doutras variedades é o seu proceso de cultivo e a súa preparación. Cultívase cando está maduro e adóitase asar á chama para intensificar o seu sabor afumado.
Pemento morrón
Coñecido tamén como pemento vermello ou doce, o morrón distínguese do resto de variedades do pemento polo seu sabor, a súa forma grosa e carnosa e a súa pel brillante e suave.
O seu sabor é doce e non posúe o toque picante doutros pementos. Destaca tamén pola súa gran versatilidade e a súa capacidade para realzar o sabor doutros pratos. Por tanto, trátase dun magnífico ingrediente para elaborar guisos, ensaladas e outros pratos.
Pemento seco: ñora e pemento romesco
O pemento romesco é orixinario de Cataluña e caracterízase polo seu intenso sabor a froitos secos e o seu toque picante suave. Utilízase, especialmente, para elaborar a famosa salsa romesco, ideal para acompañar peixes e carnes á grella.
A ñora, en cambio, é unha das variedades do pemento típico da rexión de Murcia. Destaca pola súa peculiar forma engurrada e o seu sabor doce e afumado.
Guindilla
Por último, hai que falar da guindilla, unha variedade do pemento que se recoñece polo seu xenuíno sabor picante. Neste caso, o toque de picante é máis alto que o doutras variedades.
A guindilla é rica en vitaminas A e C, antioxidantes e minerais. Un pemento moi pequeno, pero ideal para darlle un toque de sabor moi peculiar a diversos pratos e salsas.