
Receta da torta de cirolas en masa quebrada
As cirolas son ideais para a repostería, especialmente as verdes, vermellas ou negras. Así que, se buscas unha sobremesa no que engadilas, recomendámosche esta receita de torta de cirolas sobre masa quebrada.
O mellor desta torta é que é moi sinxela de facer e que todos os ingredientes para a mesma podes atopalos no teu supermercado Gadis habitual.
A masa podes enrolala ti na casa. Para iso, debes usar un área grande, limpa e seca e cubrila con fariña. Coloca a masa de follado na superficie e enrólaa cun rodete firmemente.
Debes xirar a masa a miúdo, para que non se enrole sempre na mesma dirección, xa que isto causa contracción. A masa quebrada debe estenderse entre aproximadamente 3-5 milímetros de profundidade.
Ingredientes da receita de torta de cirolas en masa quebrada
Para elaborar este receita, precisarás:
- 1 bloque de follado doce.
Fariña. - 15 gramos de manteiga derretida.
- 2 culleradas de améndoas moídas.
- Unhas 15 cirolas.
- 50 gramos de azucre en polvo.
- 1 ou 2 tallos de xenxibre finamente picado.
- 50 gramos de copos de améndoas.
Ademais destes ingredientes, precisarás certos aparellos de cociña, coma un recipiente para a torta, unha brocha de pastelería, garfos e un rodete.
Como facer torta de cirolas en masa quebrada
O primeiro paso é quentar o forno a 175-200 grados. Despois, desenrola a masa sobre unha superficie de traballo cuberta con fariña. Cepilla o recipiente da torta coa manteiga derretida e introduce nela a masa, empuxándoa cara dentro nos bordes e pinchando suavemente a base.
Despois, cubre a base con améndoas moídas. A continuación, coloca as cirolas cortadas en anacos nunha cunca grande e mestúraas con azucre. Tamén podes engadir un pouco de xenxibre picado antes de introducir todo no forno durante uns 25 minutos.
Por último, engade novamente á torta améndoas e colócaa unha vez máis no forno outros 5 minutos. Despois, deixa que arrefríe e ¡listo![:]