Qué pescados que poden comer os nenos?
O pescado é un dos alimentos imprescindibles en calquera dieta sa. De feito, aporta ó organismo dun valor nutricional moi importante e é unha fonte de proteína saudable. Sen embargo, a moitos pais cóstalles un pouco introducir este alimento entre os máis pequenos. A solución está en coñecer cales son os pescados que poden comer os nenos.
A Asociación Española de Pediatría establece que, a partir dos 6 meses de vida, na dieta do neno xa podemos introducir o pescado. Un alimento que debe estar presente na dieta infantil alomenos 3 ou 4 veces por semana. De feito, trátase dun elemento fundamental dentro da nutrición dos nenos. O seu aporte de ácidos omega 3, minerais, vitaminas e proteínas é moi importante para o desenrolo dos máis pequenos.
Estes son os mellores pescados para nenos
Como acabamos de ver, o pescado constitúe unha fonte fundamental de nutrientes moi beneficiosos. Dentro dos diferentes tipos e especies de pescado, hai dous grandes grupos a distinguir: o pescado branco e o pescado azul. Ambos grupos posúen unha gran cantidade de proteínas. O aporte das mesmas é fundamental para o crecemento e desenrolo dos nenos.
É moi importante, iso si, que se eviten en todo momento na dieta infantil todos aqueles pescados que posúan un aporte alto de mercurio. Entre eles, habería que destacar o peixe espada, o atún vermello, o lucio e ós derivados da quenlla. De entre estes últimos, hai que sinalar ó cazón, ó marraxo ou ó melgacho.
O pescado azul
O pescado azul ofrece ós nenos un gran aporte de ácidos graxos omega 3 e 6. Ambos elementos son fundamentais para o desenrolo dos máis pequenos. Sen ir máis lonxe, o omega 3 é un ácido moi importante nos meses posteriores ó nacemento do bebé.
De entre os pescados azuis que deben tomar os nenos estarían o salmón, a xarda, o arenque, o atún, a sardiña ou a troita mariñeira. Non obstante, é recomendable que se introduzan estes pescados na dieta do neno a partir dos 18 meses de vida. Pero, dende ese momento, deben tomarse con frecuencia durante a semana, xa que é a etapa das dúas vidas na que precisan un maior aporte de proteínas.
O pescado branco
O pescado branco, pola súa parte, tamén ten unha gran fonte de proteínas. Sen embargo, a diferencia do pescado azul, o seu contido en graxas é menor. Pódese dicir, pois, que se trata dun tipo de pescado magro e rico en proteínas e en vitaminas do grupo B.
O bacallau, a pescada, o linguado, a carioca ou o mero son exemplos de algúns dos mellores pescados para nenos de este tipo de que poden comer. De feito, o linguado e a carioca son os peixes máis adecuados para incluír a partir dos 6 meses de vida do neno.
Estes son, en definitiva, os diferentes pescados que poden comer os nenos. Para unha dieta equilibrada, o mellor será sempre alternar os pescados brancos cos azuis. De entre os primeiros, poderiamos darlle ós máis pequenos algo de dourada, linguado ou pescada; mentres que, se falamos de pescado azul, habería que darlles algo de salmón, sardiñas e bonito.