Propiedades nutricionais da cenoria cocida
As cenorias son un alimento realmente saudable. Están cheas de vitamina A e son fonte de desoxidantes. Na cociña, son tamén un gran aliado, pois casan con unha ampla variedade de receitas. Moita xente pregúntase se é mellor comelas crúas ou cociñadas, e para axudarche en caso de que teñas a mesma dúbida, imos ver as propiedades nutricionais da cenoria cocida.
De entrada, o máis importante é destacar que non é un elemento decisivo. Coas verduras sempre te aseguras bocados nutritivos e deliciosos, independentemente de como as cociñes. É imprescindible que estean presentes diariamente na túa dieta. En Gadis axudámosche a conseguilo con amplas zonas de produtos frescos en todos os nosos supermercados.
Son as cenorias cocidas máis nutritivas?
É habitual pensar que as verduras son máis sas se se comen crúas. Para a maioría delas é certo, aínda que existen excepcións e a cenoria é unha delas. O motivo é que cociñalas de forma prolongada axuda a potenciar a presenza de carotenoides e vitamina A.
Estes son realmente importantes para o corpo. Entre os seus beneficios, atópanse a prevención de cataratas nos ollos, hipermetropía, miopía, astigmatismo, sensibilidade á luz solar, etc.
Cal é o valor nutricional da cenoria cocida?
100 gramos de cenoria cocida aportan ó noso organismo 54 calorías, 2.48 gramos de graxa, 7.99 gramos de carbohidratos e 0.74 gramos de proteína. Entre estas, inclúense o calcio, o ferro, o potasio e as vitaminas A, C e D. Tamén aportan un 13% do sodio necesario diariamente para o corpo, sen aumentar o colesterol.
Outros beneficios destacables da cenoria
Por suposto, o principal beneficio polo que é coñecida a cenoria é por mellorar a saúde dos ollos. Pero hai moitos máis. A cenoria é un regulador natural do colesterol. Como non o contén, axuda a reducir a súa presenza no organismo. Así, reduce a posibilidade de problemas de saúde relacionados co corazón.
O seu alto contido en carotinas axuda no control da diabetes, mentres que a cumarina reduce a presión do sangue. Tamén é un excelente desoxidante, aportando ó noso sistema inmunitario gran parte das propiedades antisépticas e antibacterianas que precisa.