Propiedades do albaricoque: valor nutricional, calorías e máis
O albaricoque é unha froita pequena de óso, de cor alaranxada que é orixinaria das zonas tépedas de Asia, Corea do Norte ou Manchuria. Foron os romanos os que o introduciron en Europa, polo que o seu consumo abarca unha gran cantidade de séculos. Hoxe imos coñecer algunhas das propiedades máis interesantes do albaricoque.
Unha froita que forma parte das rosáceas e que conta cunha gran variedade que podemos apreciar cada día nos mercados. Estas variedades adóitanse diferenciar polo seu sabor, xa que algunhas son máis doces e outras máis acedas, e polo seu tamaño, variando entre as máis pequenas e as máis grandes.
5 propiedades do albaricoque
O albaricoque conta cunha serie de propiedades e beneficios que o converten nunha froita imprescindible para a túa dieta. De feito, é beneficioso para a saúde do corazón, do aparello dixestivo ou para o sistema visual. Ademais, posúe propiedades para combater a anemia e tamén diuréticas para reducir a presenza de líquidos e de toxinas no corpo.
Vexamos, a continuación, algunhas destas propiedades con máis detalle.
1. Beneficioso para a túa saúde cardiovascular
O albaricoque é rico en antioxidantes (vitamina C e licopeno), polo que reduce a hipertensión e o risco de padecer outras enfermidades cardiovasculares. A vitamina C, sen ir máis lonxe, é un dos mellores antioxidantes para a saúde do corazón e do sistema circulatorio. Ademais, estes antioxidantes diminúen os niveis de colesterol malo e regulan os niveis de leste no sangue.
2. Combate a anemia
Unha das propiedades do albaricoque máis destacadas é que é unha froita ideal para combater a anemia. Non en balde, é unha fonte de ferro, cuxa deficiencia é o tipo máis frecuente de anemia que se produce. Así mesmo, o albaricoque contén pequenas cantidades de cobre, un mineral que axuda a que o corpo poida absorber mellor o ferro que chega ao teu organismo.
3. Regulan o tránsito intestinal
Un dos beneficios máis populares e coñecidos do albaricoque é que regula o tránsito intestinal e reduce o estrinximento. Todo iso grazas a que se trata dun alimento rico en fibra, o que resulta vital para ter un sistema dixestivo moito máis saudable. Ademais, o albaricoque contén pectina e celulosa, dous compoñentes que actúan no corpo como un laxante natural para aquelas persoas que teñan problemas de estrinximento.
4. Favorece a saúde visual
Diversos estudos demostraron que unha das propiedades do albaricoque ten que ver coa saúde visual. O consumo desta froita, especialmente no que respecta a o seu alto contido en vitamina A, prevén a aparición de enfermidades da vista como a dexeneración da retina, a cegueira nocturna, a dexeneración macular ou a perda de visión.
5. Actúa fronte á retención de líquidos
Un dos minerais cos que conta o albaricoque é o potasio. Este compoñente encárgase de regular os líquidos do corpo e a hipertensión. Estímase que o consumo diario desta froita axuda a drenar os líquidos e os tóxicos que o corpo retén. Por tanto, os albaricoques teñen propiedades diuréticas moi beneficiosas para a saúde do organismo.
Valor nutricional e calorías
A achega enerxética do albaricoque é moi baixa, xa que ten unha gran cantidade de auga e uns niveis moi moderados de hidratos de carbono. É unha froita rica en fibra e betacarotenos que se transforman no organismo en vitamina A. Así mesmo, contén pequenas cantidades de flavonoides e queratina.
A composición nutricional do albaricoque por cada 100 gramos de produto é a seguinte:
- Calorías: 42
- Proteínas: 0.8 gramos.
- Lípidos totais: 0.07 gramos.
- Hidratos de carbono: 9.5 gramos.
- Fibra: 2,1 gramos.
- Auga: 87,6 gramos.
- Calcio: 17 miligramos.
- Iodo: 0.5 microgramos.
- Hierro: 0.5 miligramos.
- Magnesio: 12 miligramos.
- Sodio: 1 miligramo.
- Potasio: 293 miligramos.
- Fósforo: 24 miligramos.
- Vitamina B6: 0,07 miligramos.
- Vitamina C: 7 miligramos.
- Vitamina A: 26 microgramos.
- Vitamina E: 0.7 miligramos.
O albaricoque, en definitiva, é un alimento moi baixo en calorías e achega ao teu corpo unha gran cantidade de vitaminas e minerais. Unha froita ideal para o verán e que se acha moito máis saborosa entre os meses de maio e setembro.