Coñeces todas as propiedades das uvas pasas?
As uvas pasas son uvas desecadas ou deshidratadas ao sol. Un alimento moi nutritivo e saudable que deberías incluír na túa dieta aínda que, como veremos, máis adiante, sempre de forma moderada. Hoxe, precisamente, imos coñecer as principais propiedades das uvas pasas.
Mediante o proceso de deshidratación que sofren as uvas pasas, perden a súa humidade, pero non por iso a maioría das súas propiedades beneficiosas. Un proceso de secado que non só axuda a que a froita se poida conservar por moito máis tempo, senón que tamén logra que o sabor se acentúe para facer que estas uvas sexan moito máis saborosas.
Cales son as propiedades das uvas pasas?
As uvas pasas conteñen un bo número de propiedades e beneficios para o teu organismo. Incluílas na túa dieta cada día ou de forma regular é unha excelente opción para a túa saúde. Vexamos, a continuación, algunhas das propiedades máis interesantes deste alimento.
Ricas en hidratos de carbono e fibra
Ao tratarse dun alimento rico en hidratos de carbono, especialmente de azucres naturais, as uvas pasas conteñen fibra e numerosas vitaminas e minerais. Estes elementos axudan a reducir os niveis de colesterol no sangue e contribúen a mellorar o control do azucre no corpo. Ademais, a fibra das uvas pasas acelera o tránsito intestinal para que poidas gozar dun tránsito moito máis regular e saudable.
Alto contido en calcio, fósforo, ferro e potasio
Outra das propiedades das uvas pasas é o seu alto contido en minerais beneficiosos. Sen ir máis lonxe, dispón de calcio para favorecer a saúde de ósos e dos dentes. Ademais, o potasio e o ferro que inclúen é ideal para previr e evitar cambras entre os deportistas. A iso úneselle o seu baixo nivel de sodio, o que unido á alta concentración de minerais resulta moi interesante para a saúde.
Propiedades diuréticas
Se hai algo que caracteriza ás uvas pasas é que se tratan dun alimento diurético. Esta froita deshidratada axuda a eliminar aqueles líquidos que o corpo xa non necesita. O alto contido en potasio é, precisamente, o que favorece e potencia esta propiedade. Un mineral que, como xa dixemos anteriormente, prevén a aparición de cambras e molestias durante a actividade física.
Propiedades antioxidantes
Se falamos das propiedades das uvas pasas, hai que facelo da súa porcentaxe de antioxidantes. As uvas pasas conteñen unha gran cantidade de bioflavonoides, que se encargan de protexer ás células. Estes elementos axudan a que as células do organismo se vexan libres do ataque dos radicais libres. Isto fará que sintas máis saudable e que se atrasen os signos do envellecemento.
Como aproveitar as propiedades das uvas pasas nas túas comidas?
Tal e como puidemos ver nas súas propiedades, as uvas pasas son un alimento moi saudable. Pero á condición de que as consumas de forma moderada debido á súa achega calórica e de azucres.
Xeralmente, as uvas pasas úsanse como adozante natural en pans, biscoitos, galletas, muffins ou madalenas. Tamén é posible incluílas a modo de snack, mesmo en ensaladas frescas ou para elaborar salsas doces.
Os especialistas recomendan non comer máis aló de 40 gramos de uvas pasas cada día para aproveitar así as súas propiedades. O mellor é facelo no almorzo para gozar de todas as súas calidades nutritivas e enerxéticas. Será a cantidade ideal para ter unha boa saúde dixestiva, evitar o estrinximento e regular a glicosa no sangue e os niveis de colesterol.
Atopa as mellores uvas pasas en Gadis!