Descubre os beneficios do xenxibre e como engadilo aos teus pratos
O xenxibre é unha especia de orixe asiática que se emprega con moita asiduidade na cociña. Destaca, sobre todo, polo seu característico sabor e as súas excelentes propiedades. Hoxe, precisamente, imos coñecer cales son os principais beneficios do xenxibre e como o podes incluír na túa dieta.
O xenxibre utilízase tanto en pratos doces como salgados para agregarlle ás túas comidas un toque picante e aromático. Curiosamente, a parte comestible é a raíz subterránea, que se pode consumir fresca, seca ou en po. Ademais de polo seu sabor único, o xenxibre ten excelentes propiedades dixestivas e antiinflamatorias.
Beneficios do xenxibre
Tanto é así que o xenxibre é un ingrediente que se adoita empregar con moita frecuencia en infinidade de remedios caseiros. Se queres gozar de todos os seus beneficios, pódelo tomar en sopas, guisos, salsas, sobremesas e mesmo bebidas.
Favorece a boa dixestión
O xenxibre contén diversos compostos bioactivos que estimulan a produción de encimas dixestivas para mellorar a función gastrointestinal. De feito, axuda a aliviar os síntomas da indixestión, a acidez estomacal, os gases e a inchazón.
Algunhas das súas propiedades acougan a irritación do tracto dixestivo. Así pois, se consumes xenxibre poderás aliviar as molestias dixestivas e gozar dun sistema dixestivo moito máis saudable.
Efecto antioxidante e antiinflamatorio
Algúns dos compostos bioactivos anteriores actúan como antioxidantes para protexer o teu corpo do estrés oxidativo e o dano celular. Ademais, estes mesmos compostos posúen tamén propiedades antiinflamatorias.
Numerosos estudos demostraron que, entre os beneficios do xenxibre, hai que sinalar as súas propiedades fronte á artrite. Así mesmo, é un ingrediente que axuda a fortalecer o sistema inmunolóxico.
Alto contido en magnesio, calcio e fósforo
O magnesio, o calcio e o fósforo son tres minerais que desempeñan un papel fundamental no mantemento dunha boa saúde ósea e muscular. O magnesio, por exemplo, fortalece os ósos e os dentes, mentres que o calcio é fundamental para a formación e o mantemento da estrutura ósea.
O fósforo, pola súa banda, traballa en conxunto co calcio para fortalecer os ósos e os dentes e é clave para o metabolismo enerxético e a función celular.
2 receitas coas que aproveitar os beneficios do xenxibre
Agora que coñeces algúns dos principais beneficios do xenxibre, como o podes incluír na túa dieta? Mostrámosche, a continuación, dúas receitas deliciosas para que aproveites todas estas propiedades.
Puré de mazá, xenxibre e laranxa
O puré de mazá, xenxibre e laranxa é unha das elaboracións máis sinxelas para poder gozar de todas as vantaxes do xenxibre:
- Pela e corta unhas mazás maduras en anacos pequenos.
- Coloca os anacos de mazá nunha pota xunto co zume dunha laranxa recentemente espremida e unha cucharadita de xenxibre relado.
- Cociña todo a lume medio durante 15 minutos ou ata que as mazás estean tenras.
- Pasado este tempo, retira do lume e deixa que se arrefríe un pouco.
- Tritura todos os ingredientes cunha batedora ou un garfo ata obter unha masa suave e homoxénea.
- Para finalizar, podes agregarlle un pouco de mel ou azucre para darlle un toque de sabor extra.
Redondo asado con xenxibre e mazá
Un prato máis elaborado é este redondo asado con xenxibre e mazá. Unha preparación perfecta para gozar ao máximo de todos os beneficios do xenxibre:
- Toma un redondo de carne duns dous quilos e fai pequenas incisións nel.
- Rela un pedazo de xenxibre fresco e mesturao con sal, pementa e aceite de oliva.
- Frega esta mestura sobre a carne comprobando que penetra ben nas incisións.
- Pela e corta dúas mazás en toros grosos.
- Coloca os toros nunha bandexa de enfornar ao redor do redondo de carne e engade unhas poliñas de romeu.
- Prequenta o forno a 180 graos centígrados e coloca a bandexa no forno durante hora e media ou ata que a carne estea ben cocida.
- Unha vez listo, retira o redondo do forno e déixao repousar uns minutos antes de cortalo en toros.
- Serve o redondo asado coas mazás e o mollo de cocción como acompañamento.