Descobre o valor nutricional do plátano | Gadis Saudable

Fecha: Novembro 8, 2022

O plátano é unha froita amarela de aspecto alongado e de sabor doce. De orixe tropical, pertence á familia das musáceas e posúe unha pel grosa e fácil de pelar e unha polpa carnosa e comestible. Nesta ocasión, imos coñecer o valor nutricional do plátano e cales son as súas principais propiedades e beneficios.

Crese de forma errónea que o lugar de orixe desta froita é América Central. Con todo, o plátano procede máis concretamente da India e doutras rexións do sueste asiático. Un produto que non chegou a Canarias ata o século XV, lugar desde onde se levou ao continente americano.

Valor nutricional do plátano

O valor nutricional por cada 100 gramos de plátano é o seguinte:

  • Calorías: 94
  • Auga: 75,1 gramos.
  • Proteínas: 1,2 gramos.
  • Graxas: 0.3 gramos.
  • Hidratos de carbono: 20 gramos.
  • Fibra: 3,4 gramos.
  • Ferro: 0,6 gramos.
  • Magnesio: 38 miligramos.
  • Potasio: 350 miligramos.
  • Fósforo: 28 miligramos.
  • Calcio: 9 miligramos.
  • Zinc: 0,23 miligramos.

Como podes comprobar, o contido de proteínas e graxas no plátano é superior ao doutras froitas. Posúe unha gran riqueza de hidratos de carbono, entre os que destacan a sacarosa, a glicosa e a fructosa. De aí, precisamente, que o plátano sexa unha froita suave e fácil de dixerir estando moi madura.

Propiedades e beneficios do plátano

Unha vez visto o valor nutricional do plátano, centrámonos agora nas súas propiedades e beneficios. Unha froita moi común e que, desde sempre, foi unha excelente fonte de potasio e enerxía. Pero ademais, brinda unha importante achega de vitaminas e minerais.

Mellora a saúde cardiovascular

Os altos niveis de potasio do plátano e o seu baixo contido de sodio fan que esta froita manteña estables os niveis de presión arterial. Sen ir máis lonxe, os especialistas recomendan o consumo de polo menos un plátano diario para aquelas persoas que sufran de problemas de hipertensión.

Así mesmo, o plátano inhibe a formación de colesterol malo, o que posibilita que o noso corazón estea máis san. Con isto, prevense a posible aparición dalgunha enfermidade de tipo cardiovascular.

Reduce a fatiga e o cansazo

As vitaminas C e B6 e os minerais como o magnesio e o manganeso que podemos ver no valor nutricional do plátano reducen os niveis de fatiga e cansazo no organismo. De feito, todos estes elementos contribúen a manter a saúde muscular e estimulan o sistema nervioso para que a sensación de fatiga non apareza.

Seguro que en máis dunha ocasión viches a moitos deportistas (tenistas e ciclistas, especialmente) comer un plátano durante unha etapa ou un partido. Isto é porque os minerais que contén esta froita retardan a aparición da fatiga e evitan a posible presenza de cambras.

Regula a función intestinal

Tanto se tes problemas de diarrea como de estrinximento, o plátano é un dos mellores alimentos. O seu alto contido en fibra permite regular a función intestinal. Ademais, é unha froita con propiedades antiácido para o estómago, polo que vén moi ben para aquelas persoas que sufran de acidez ou refluxos.

Doutra banda, no valor nutricional do plátano podemos apreciar que esta froita contén prebióticos. Este tipo de fibra fermentable axuda a que as bacterias boas do intestino prosperen e a túa saúde intestinal mellore notablemente.

Prevén a anemia

Por último, hai que destacar o alto contido en ferro que ten o plátano. Estes niveis estimulan a produción de hemoglobina no sangue, polo que o número de glóbulos vermellos e brancos increméntase. Desta forma, prevéñense enfermidades e trastornos como a anemia e promóvese un mellor funcionamento do sistema inmunolóxico.

En definitiva, o plátano é unha froita moi beneficiosa para regular a presión arterial e controlar a saúde intestinal. Ademais, é unha fonte de enerxía e retarda a aparición da fatiga e do cansazo. Un alimento, por tanto, moi saudable que debes incluír cada día na túa dieta. Podes compralo fresco no teu supermercado Gadis máis próximo!