Coñeces os beneficios dos champiñóns?
Os champiñóns son un tipo de fungo comestible que crece en ambientes húmidos e moi escuros. Desde o punto de vista gastronómico, é un produto moi apreciado en todo o mundo. Neste artigo, precisamente, imos coñecer cales son as propiedades e beneficios dos champiñóns.
Os champiñóns posúen unha especie de chapeu, baixo o cal se atopan as láminas que producen esporas para a súa reprodución. Un alimento que destaca especialmente polo seu sabor e a súa textura e pola súa enorme versatilidade na cociña. Tanto é así que os podes preparar e comer crus ou cocidos.
Cales son as propiedades e beneficios dos champiñóns
Incluír os champiñóns na túa dieta é algo que deberías facer. Un alimento rico en proteínas, vitaminas e minerais, polo que achega numerosos beneficios para a saúde do teu organismo en xeral. Vexamos, a continuación, cales son algúns destes beneficios e as súas propiedades máis destacadas.
Contén vitaminas B e D
Os champiñóns son unha das poucas fontes non animais de vitamina D. Unha vitamina que resulta fundamental para a saúde ósea e para reforzar o sistema inmunolóxico do teu corpo. Á súa vez, é unha vitamina que axuda a regular o estado de ánimo e é clave para a absorción de calcio no organismo.
Doutra banda, as vitaminas do grupo B presentes nos champiñóns (B2, B3 e B5) son fundamentais para mellorar o metabolismo, promover a produción de enerxía no corpo e manter un sistema nervioso moito máis saudable.
Baixa achega calórico
Outro dos grandes beneficios dos champiñóns é que apenas posúen 15 calorías por cada 100 gramos de produto. Por tanto, son un alimento ideal para aquelas persoas que tratan de realizar unha dieta baixa en calorías.
Os champiñóns son unha fonte nutritiva de auga e fibra, o que favorece a sensación de saciedade e axuda a controlar o peso. Trátase, por tanto, dun alimento especialmente indicado para levar unha vida moito máis saudable.
Baixo índice glucémico
O baixo índice glucémico é un dos beneficios dos champiñóns máis valorados. O índice glucémico encárgase de medir de que maneira afectan os alimentos ao azucre no sangue. Os champiñóns áchanse entre os alimentos que menos afectan, polo que son moi adecuados para as persoas con problemas de diabetes.
Tamén resulta ideal para quen desexa manter estable o seu peso corporal. Un alimento que vai contribuír tamén a que poidas ter unha dixestión moito máis satisfactoria.
Conteñen potasio e propiedades antioxidantes
Finalmente, hai que sinalar que os champiñóns posúen unha porcentaxe elevada de potasio. Un mineral que é indispensable para o correcto funcionamento do organismo. De feito, o potasio exerce un papel moi relevante na función muscular, axuda fronte á retención de líquidos e mellora a saúde cardiovascular.
Doutra banda, de entre os beneficios dos champiñóns máis interesantes hai que destacar as súas propiedades antioxidantes. Estas substancias contribúen a que as túas células estean moito máis protexidas fronte aos danos dos radicais libres. A vitamina C e E e o selenio son algúns dos antioxidantes presentes nos champiñóns.
Comer champiñóns crus ten máis beneficios?
Os champiñóns crus son unha excelente opción para aproveitar todas as propiedades e beneficios deste alimento. Pódelos incluír, por exemplo, nas túas ensaladas para gozar do seu sabor e a súa textura. Non deixes de incluílos na túa dieta para coidar da túa saúde en xeral.
En verdade, non hai grandes diferenzas entre os champiñóns crus e os cociñados. Por tanto, pódelos comer sen problema para que na túa dieta nunca falten os beneficios dos champiñóns.