Cmo rebozar luras sen ovo para un restaurante

Fecha: Abril 8, 2020

As luras fritas son en España uno dos pratos máis populares dentro da gastronomía do país. En calquera lugar onde se sirvan comidas, xa sexa un bar, un restaurante ou nun foodtruck, tomarse unha boa tapa ou ración de luras fritas é algo que uno non pode perderse se está nun restaurante español.

Pero sabiades que se pode preparar esta receita sen ovo? Seguramente esteas a pensar que isto é imposible, xa que unha das características máis sinaladas desta receita é o seu rebozado, e para iso necesítase ovo, non?

Pois permitídenos dicirvos que non, que o ovo non é unha parte indispensable do rebozado. De feito, pódese cambiar por outros ingredientes e conseguir o mesmo ou mesmo mellor resultado.

Como? Pois moi fácil, utilizando auga mineral carbonatada, é dicir, auga con gas. A clave para conseguir un rebozado perfecto usando este método é o frío. Á hora de rebozar as luras, debes facer un preparado utilizando fariña e auga carbonatada moi fría, case conxelada.

Se mesturamos estes dous ingredientes conseguirás unha mestura pastosa pero homoxénea. Tes que asegurarte de que non é nin moi líquida nin moi densa. Para que a mestura estea no seu punto, é necesario que a auga con gas estea o máis fría que poidas, pero sen chegar a conxelarse. Podes axudar á mestura se pos o bol no que a esteas facendo nun recipiente con xeos, para non perder frío.

Rebozar luras sen ovo? Proba esta mestura

Esta técnica para conseguir rebozar luras sen ovo é perfecta tanto para restaurantes como para preparar nas nosas casas. Para preparar esta receita o único que se debe facer é pasar primeiro as luras, cortadas en toros ou en tiras por fariña, para despois introducilas na mestura que preparamos coa auga e a fariña. Empapamos ben de mestura a lura e preocupámonos de deixar un rebozado uniforme pero sen excesos.

Tede en conta que a clave desta mestura, ademais de manter o frío da auga, é usar as cantidades adecuadas de fariña e auga. Tes que asegurarte de que estás a mesturar ⅓ de fariña e ⅔ de auga con gas. Sempre é preferible que botes máis auga que a fariña á mestura, porque no caso de que esta quede moi líquida por exceso de auga podes solucionalo agregando fariña aos poucos ata que consigas a mestura perfecta.

Despois o único que nos queda é fritir en abundante aceite as luras. Podemos facelo seguindo a técnica do “Deep Fry”, ou o que vén sendo o mesmo, fritir algo con aceite asegurándonos de que toda a superficie queda bañada polo aceite.

Ademais, lembra que a elección dun bo aceite é de tremenda importancia para a receita. Partimos da máxima de que os aceites perden parte das súas propiedades ao ser quentados e que para percibir o seu aroma e sabor adecuadamente é necesario tomalo cru. Pero a fritura forma parte da cultura gastronómica patria e renunciar a ela supoñería deixar para comer marabillas como estas luras.

Usando esta mestura e esta técnica, conseguirase un rebozado perfecto, dourado e corcante co que sairán unhas luras á romana xeniais para meter nun bocadillo ou para poñer de tapa cun pouco de salsa alioli. Animádesvos a probalos?