Cales son as froitas con menos azucre? Gadis Saudable
A froita ten tres tipos de azucre: a fructosa, a glicosa e unha combinación de ambas que recibe o nome de sacarosa. A cantidade de azucre presente nas froitas varía significativamente dependendo do seu tipo. Hoxe imos coñecer cales son as froitas con menos azucre que podes comer.
Pero as froitas frescas achegan moito máis que azucre natural, xa que teñen auga, vitaminas, minerais, fibra e fitonutrientes. Todos estes elementos posúen diferentes beneficios para o organismo. É por isto polo que o azucre das froitas non se dixire igual que o dos alimentos procesados, xa que estes últimos non conteñen fibra.
Cales son as froitas con menos azucre?
O azucre é unha fonte importante de enerxía e non é necesario evitala por completo. Pero sempre é recomendable moderar o consumo de alimentos con alto contido en azucre. Neste sentido, estas son as 5 froitas que teñen un contido máis baixo de azucre.
Amorodos
Os amorodos só teñen 5 gramos de azucre por cada 100 gramos de produto. Unha cunca desta froita apenas contén 50 calorías. Os amorodos son ricos en vitamina C, fibra e antioxidantes e son tamén unha excelente fonte de minerais como o manganeso, o ferro e o potasio.
Así mesmo, teñen propiedades antiinflamatorias e axudan a reducir o risco de enfermidades cardiovasculares. Un alimento ideal para aqueles que buscan baixar de peso, xa que é baixo en calorías e rico en fibra. Por último, o ácido málico que conteñen os amorodos axuda a eliminar as manchas nos dentes e realza a súa brancura.
Laranxas
Outra das froitas con menos azucre son as laranxas, xa que só conteñen 9 gramos de azucre por 100 gramos de produto. As laranxas caracterízanse polos seus altos niveis de vitamina C e outros nutrientes fundamentais para o organismo, tales coma a fibra, o potasio e o ácido fólico.
Así mesmo, son baixas en calorías e graxas, polo que resulta un alimento ideal para quen desexa baixar de peso. As laranxas axudan a reducir o risco de enfermidades cardiovasculares grazas ao seu contido en antioxidantes e ácido fólico. Comer unha laranxa ao día repercute de forma moi beneficiosa no teu corpo.
Melón
Do mesmo xeito que as laranxas, o melón é outra das froitas con menos azucre, xa que só ten 9 gramos por cada 100 gramos de produto. Un alimento moi rico en auga e en diferentes líquidos, polo que resulta ideal para sentirse hidratado. Ademais, é baixo en calorías e rico en vitaminas, especialmente en vitamina C, e minerais coma o ferro e o calcio.
Á súa vez, é unha importante fonte de antioxidantes que axudan a protexer as células do corpo dos danos causados polos radicais libres. Por último, hai que destacar as súas propiedades antiinflamatorias e os seus beneficios para aquelas persoas que padezan de diabetes ou hipertensión.
Pexego
Una das froitas con menos azucre é o pexego, xa que apenas conta con 9 gramos de azucre por cada 100 gramos de produto. Unha froita rica en vitamina C, un excelente antioxidante que fortalece o sistema inmunolóxico. Pero, á súa vez, é unha boa fonte de fibra dietética, o que facilita a dixestión e a regulación do tránsito intestinal.
Hai que engadir tamén que o pexego contén unha gran variedade de nutrientes esenciais, tales como o potasio, o calcio e o ferro. Estes minerais son esenciais para a saúde ósea, os dentes e para previr posibles enfermidades cardiovasculares.
Kiwi
A última das froitas con menos azucre da que vos falamos é o kiwi, que contén 9 gramos de azucre por cada 100 gramos de produto. De feito, unha porción de 100 gramos de kiwi posúe máis do dobre da cantidade diaria recomendada de vitamina C. Resulta, por tanto, un alimento ideal para fortalecer o sistema inmunolóxico.
O kiwi é unha froita rica en antioxidantes, o que axuda a protexer o teu corpo fronte ao dano celular dos radicais libres. Así mesmo, é unha fonte de fibra soluble e tamén contén unha encima chamada actinidina, que se encarga de mellorar a dixestión e reducir a inflamación.