Cal é o valor nutricional dos anacardios? | Gadis Saludable
Os anacardios son un tipo de froito seco orixinario de América do Sur. Un alimento moi rico en nutrientes, especialmente en proteínas, fibra, magnesio e vitamina E. Ademais, tamén conteñen antioxidantes e diversos ácidos graxos esenciais. Imos coñecer, a continuación, cal é o valor nutricional dos anacardios e algúns dos seus principais beneficios.
Se por algo destacan os anacardios é pola súa versatilidade na cociña. Probablemente, tomáchelos sobre todo a modo de aperitivo. Con todo, pódense incluír nunha gran variedade de pratos, desde sobremesas ata salsas ou mesmo guisos. Tamén se pode utilizar para elaborar manteiga de anacardios moi saudable.
Valor nutricional dos anacardios
O valor nutricional dos anacardios é o seguinte (por cada 100 gramos de produto):
- Calorías: 574.
- Graxa total: 46,35 gramos.
- Carbohidratos: 32,7 gramos.
- Azucres: 5,01 miligramos.
- Fibra: 3 gramos.
- Sodio: 16 miligramos.
- Auga: 1,70 gramos.
- Proteínas: 15,31 gramos.
- Calcio: 45 miligramos.
- Ferro: 6 miligramos.
- Potasio: 565 miligramos.
- Magnesio: 260 miligramos.
- Fósforo: 490 miligramos.
- Zinc: 5,60 miligramos.
- Cobre: 2,22 miligramos.
- Vitamina K: 34,7 miligramos.
- Vitamina B-9: 69 miligramos.
Vantaxes de consumir anacardios
Á vista do valor nutricional dos anacardios, podemos asegurar que se trata dun dos froitos secos que posúe un maior contido de carbohidratos. Así mesmo, hai que destacar a súa achega calórica (por tanto, hai que consumilos con moderación) para proporcionar enerxía e o seu alto contido en proteínas saudables.
Proporcionan enerxía
Uno dos principais beneficios dos anacardios é que son unha excelente fonte de enerxía. Isto é debido ao seu alto contido en graxas saudables e proteínas. As graxas saudables son as encargadas de que poidas gozar no teu corpo dun nivel de enerxía máis estable.
Ademais, os carbohidratos complexos que conteñen os anacardios son indispensables para que esta enerxía che poida durar moito máis tempo. Así mesmo, posúen vitaminas e minerais esenciais coma, por exemplo, o magnesio, que axudan a que o organismo sexa capaz de producir enerxía.
Son unha fonte excelente de proteínas
Outro dos aspectos que destaca no valor nutricional dos anacardios é a súa alta porcentaxe de proteínas (6 gramos de proteína vexetal por cada 30 gramos de anacardios). As proteínas deste froito seco son ricas en aminoácidos esenciais. Por tanto, son proteínas de calidade que favorecen o crecemento e a reparación dos tecidos do corpo.
As proteínas vexetais de alta calidade dos anacardios teñen menos graxas e calorías que as proteínas animais. Son ricas en nutrientes esenciais, tales como fibra, vitaminas e minerais. Todos estes nutrientes, en conxunto, bríndanche unha achega de enerxía saudable moi beneficiosa.
Achegan máis carbohidratos que outros froitos secos
Unha das porcentaxes que máis chama a atención no valor nutricional dos anacardios é o seu índice de carbohidratos. De entre eles, hai que destacar especialmente os carbohidratos complexos (fibra), que provocan unha maior sensación de saciedade no organismo.
Os carbohidratos dos anacardios proporcionan enerxía ao corpo para realizar as tarefas diarias e axudan a manter unha boa saúde en xeral. Non en balde, contribúen ao desenvolvemento e o mantemento dos tecidos e son esenciais para fortalecer o sistema inmunolóxico e as defensas do corpo.
Axudan a fortalecer dentes e ósos
O calcio, o magnesio, o fósforo e o zinc que apreciamos no valor nutricional dos anacardios son minerais fundamentais para a saúde de dentes e ósos. O calcio, por exemplo, axuda a fortalecelos, mentres que o magnesio resulta moi necesario para que o organismo poida absorber de forma óptima o calcio.
O fósforo, pola súa banda, axuda a fortalecer o tecido óseo e o zinc é un mineral esencial para previr a formación de carie. Á súa vez, os ácidos graxos esenciais que conteñen os anacardios tamén preveñen a aparición de carie e contribúen a que a masa ósea siga sendo forte e resistente.
Contén nutrientes e vitaminas beneficiosos para a saúde
A anemia é un trastorno que se dá cando o organismo ten un nivel baixo de glóbulos vermellos no sangue. Algo que pode ocorrer debido a que o corpo non conta cun mínimo de nutrientes como o ferro, a vitamina B12 e o ácido fólico. Os anacardios, precisamente, conteñen unha gran cantidade de ferro para estimular a produción de glóbulos vermellos e previr o risco de padecer anemia.
Ademais, é un froito seco que contén tamén cobre, un mineral indispensable que axuda ao teu corpo para absorber ferro. Así pois, o alto contido nestes minerais permite que sexa un alimento moi beneficioso para aquelas persoas que presenten baixos niveis de ferro no organismo.