Beneficios e contraindicacións da batata ou o boniato
O sabor das batatas é similar a das patatas, só que un pouco máis dulce. Así que non é de extrañar que compartan un nome case idéntico. Cultívanse en países onde o sol está presente case todos os días do ano es estanse volvendo realmente populares. O motivo é que ten un menor aporte calórico que as patatas. Pero, ¿Cales son os beneficios e contraindicacións da batata?
¿Qué alimento é a batata?
O boniato ou batata, é un tubérculo caracterizado pola súa dozura, coñecido comúnmente como patata dulce. Do mesmo modo que a patata, centén almidón, polo que para que o noso corpo poida dixerilo, debe ser cociñada antes do seu consumo. Esta hortaliza é ideal para consumir cocida.
Tipos de batata
Cando oímos falar da batata, boniato ou camote, no estamos a referir aou mesmo producto. Non hai diferencia entre eles. Sen embargo, si que podemos distinguir distintos tipos de batata (ou boniato) en función da cor da peza.
Diferéncianse os tonos blanquecinos dos amerelos ou vermellos alaranxados:
- A batata máis dura, é a branca.
- As que teñen cres máis alaranxados, ademáis de polo propio aspecto do tubérculo, diferéncianse por ter unha textura máis branda. una textura más blanda.
Beneficios da batata
A batata contén casi todo o que precisamos para manternos saudabñes: proteínas, caroteno, calcio, ferro, e moitas vitaminas máis. É incluso sustituto de algúns medicamentos recomendados para deportistas.Estes son algúns dos sus beneficios máis notables.
Melloran o metabolismo
As batatas son ricas en fibra, polo tanto, sacian más rápido que outros alimentos sen necesidade de comer en exceso.
Fan que a pel está máis saudable
A vitamina A daa batata mellora a restauración e rexeneración das células da piel e a vitamina C promove a producción de coláxeno para manter a súa elasticidade.
Aumentan a túa enerxía
As batatas cargan o noso corpo con vitaminas como o ferro, por exemplo. O ferro é esencial para a producción de enerxía, un mellor metabolismo e para manter todas as funcións dos órganos do corpo.
Melloran a sensibilidade á insulina
Hai estudos que demostran, que as persoas que consumen este tubérculo teñen menos probabilidade de desarrollar diabetes de tipo 2.
Disminuyen a presión arterial e o nivel de colesterol
A fibra e as vitaminas B reducen o colesterol, fortalecen as paredes dos vasos sanguíneos e regulan a presión arterial. As batatas son un antioxidante natural, xa que son ricas en vitamina C. Esta verdura tambén elimina toxinas e regula o balance de auga no corpo.
Contraindicacións da batata
A batata só está contraindicada para pacientes que son hipersensibles ao seu consumo, aunque é un dos alimentos menos alerxénico que se coñece. As persoas que teñan un historial de cálculos renaies tamén deben controar o seu consumo, xa que conteñen oxalato, o cal contribúe á formación destes.
Cómo cociñar y aprovechar los beneficios de la batata
Para facilitarche que introduzcas este producto na túa dieta, a continuación dámosche algunhas ideas de recetas:
- Boniato cocido en microondas: receta fácil e rápida onde só precisas mercar a batata.
- Humus de boniato: ideal para acompañar unha rica cea de picoteo.
- Chips de boniato: este prato elaboraríase da mesma forma da que se fan as patatas fritas tradicionais. Se quixeras facelas dunha forma máis saudable; recomendámosche usar unha freidora de aire con moi pouco aceite.
Como poder ver, a batata é un producto con moitos beneficios e moi sinxelo de cociñar. Ademáis, pódelo atopar fácilmente no teu supermercado Gadis de confianza.