Beneficios da mozzarella e a súa información nutricional

Fecha: Marzo 15, 2021

A mozarella é un tipo de queixo branco tirando a amarelo. Caracterízase, por enriba de todo, pola súa textura suave e agradable e por ser un excelente ingrediente en moitas elaboracións de cociña. Hoxe vamos coñecer cales son os principios beneficios da mozzarella e a súa información nutricional. Orixinario de Italia, o queixo mozzarella elabórase con leite de búfala ou de vaca. Sen embargo, nalgunhas zonas de Italia tamén se fai con leite de ovella. Sexa cal sexa o leite que se empregue, o proceso de elaboración deste queixo é sempre o mesmo, tendo como especial particularidade que non envellece como a maioría dos queixos.

Información nutricional da mozzarella

A información nutricional da mozzarella desvélanos que é un tipo de queixo moi completo. De feito, en 100 gramos de queixo mozzarella enteiro atopámonos cos seguintes elementos:
  • 300 calorías.
  • 22,35 gramos de graxa total.
  • 6,57 gramos de ácidos graxos insaturados.
  • 2,2 gramos de carbohidratos.
  • 1,03 gramos de azucres.
  • 50,01 gramos de auga.
  • 22,17 gramos de proteínas.
  • 676 miligramos de vitamina A.
  • 2,28 microgramos de vitamina B-12.
  • 2,3 microgramos de vitamina K.
  • 7 microgramos de vitamina B-9.
  • 505 miligramos de calcio.
  • 76 miligramos de potasio.
  • 20 miligramos de magnesio.
  • 354 miligramos de fósforo.
  • 627 miligramos de sodio.
  • 2,92 miligramos de zinc.
Información nutricional de la mozzarella

Beneficios da mozzarella

Un dos principais beneficios da mozzarella é que se trata dun queixo moi versátil. Emprégase sobre todo para facer pizzas, pero tamén serve como ingrediente en ensaladas, en láminas, como queixo fundido, etc. As proteínas da mozzarella axudan a acelerar o metabolismo. Ademais, son moi beneficiosas para recuperar a masa muscular e acadar que as células do corpo teñan un óptimo funcionamento. Ó mesmo tempo, aportan a enerxía necesaria que se require para o día a día. O alto contido de vitamina A da mozzarella é moi beneficioso para a vista. Pero esta vitamina contribúe tamén ó coidado das unllas, o pelo e a pel. Ademais, posúe desoxidantes que reducen o estrés oxidativo. O resto das vitaminas deste queixo favorecen a formación de glóbulos vermellos. Outro dos grandes beneficios da mozzarella ten que ver co seu elevado índice de calcio. Este mineral está relacionado cunha maior saúde dos ósos e os dentes nas persoas adultas. Pero, ademais, axuda a durmir mellor e reduce a presión arterial. O outro gran aporte de mineral que contén a mozzarella é de fósforo. Este facilita a dixestión e o bo funcionamento dos riles, así como axuda a combater a fatiga muscular. Por último, hai que destacar que a mozzarella contén biotina, un compoñente que regula os niveis de glucosa no sangue. Tamén posúe niacina, que axuda a previr a aparición de enfermidades como a artrite ou a diabetes. Os beneficios da mozzarella e a súa información nutricional demóstrano, polo tanto, que é un tipo de queixo moi saudable. Pero sempre e cando se faga del un consumo moderado, do mesmo xeito que ocorre con outros queixos, como o crema.