Alimentos que baixan o colesterol rapidamente
A obesidade, a falta de exercicio físico e unha dieta non saudable contribúen á presenza de niveis altos de colesterol no organismo. Cando isto acontece, é preciso poñerlle freo para que o colesterol non reduza o fluxo sanguíneo polas arterias. Para iso, nada mellor que incluír na túa dieta unha serie de alimentos que baixan o colesterol rapidamente.
Os cambios no estilo de vida son fundamentais para reducir os niveis de colesterol. Cambios nos que se leven a cabo un control do peso, unha actividade física regular e unha dieta saudable. A boa alimentación é clave para frear os problemas de colesterol. Evitar algúns alimentos e incluír outros máis saudables debe ser unha das primeiras accións a realizar.
6 alimentos que baixan o colesterol rapidamente
Hai unha serie de alimentos que están pensados para baixar o colesterol rapidamente. Elixir os máis adecuados na túa dieta é un proceso fundamental para desfrutar dunha maior calidade de vida. Alimentos que, de forma obrigatorio, deben estar en calquera dieta daquelas persoas que teñan problemas de colesterol alto (especialmente, o malo).
Avena
A avena é un dos alimentos que baixan o colesterol rapidamente. De feito, contén fibra soluble que reduce a absorción do colesterol no torrente sanguíneo. Ademais, dispón doutros elementos saudables coma os fitoesteroles, os betaglucanos e o ácido linoleico. Podes tomar avena con froitos vermellos, nun batido combinado con froitas ou como auga de avena.
Froitas
Os cítricos, as mazás, as cirolas e o aguacate son as froitas que brindan unha maior defensa fronte ó colesterol alto. O limón, a laranxa ou o pomelo conteñen vitamina C que convirte o colesterol en ácidos biliares. A mazá e a cirola, pola súa parte, conteñen pectina, unha substancia que elimina as toxinas do organismo. E o aguacate é rico en ácidos graxos omega 3, 6 e 9.
Verduras de folla verde
As verduras de folla verde son alimentos ideais para baixar o colesterol rapidamente. As espinacas, por exemplo, conteñen unha gran cantidade de estanoles e esteroles, substancias que provocan que o intestino non absorba tanto colesterol. Os índices de fibra soluble que posúe o brócoli tamén son moi beneficiosos para as persoas que teñen problemas de colesterol alto.
Legumes
Fabas, chícharos, garavanzos ou lentellas son alimentos que poden reducir os niveis de colesterol malo no corpo. Unha porción diaria de legumes pode resultar moi beneficiosa nese sentido. Un estudo recente publicado na American Journal of Clinical Nutririon recomenda, precisamente, consumir polo menos 4 racións semanais de 100 gramos de legumes para frear o colesterol rapidamente.
Froitos secos
Dentro dos froitos secos, as améndoas e as noces reducen de forma rápida os índices de colesterol no sangue. De feito, son ricos en ácidos graxos poliinsaturados. Tamén son moi beneficiosos os pistachos, os cacahuetes e as avelás. Sen embargo, é necesario moderar o seu consumo para obter os mellores beneficios, xa que os froitos secos soen ser altos en calorías.
Aceite de oliva
O aceite de oliva contén ácido oleico, que reduce o colesterol malo (LDL) e aumento o colesterol bo (HDL). Ademais, posúe tamén elevados índices de vitaminas liposolubles, especialmente vitamina E e desoxidantes. Se inclúes na túa dieta aceite de oliva virxe ou virxe extra, poderás aproveitarte dos beneficios dos carotenos, os esteroles vexetais e os compostos fenólicos que axudan a reducir os niveis de colesterol.
Estes son algúns dos alimentos que baixan o colesterol rapidamente. Incluílos na túa dieta de forma periódica resultará beneficioso para a túa saúde. Pero sempre e cando acompañes esta alimentación coa práctica regular de exercicio físico. Coidar da túa saúde está na túa man.