Alimentos con Omega-3 | Beneficios e propiedades
É probable que, en máis dunha ocasión, oíses falar da gran cantidade de beneficios que posúen para o teu organismo os alimentos con omega-3. Un elemento que adoita estar presente en todas as dietas equilibradas. Pero, sabes que é o omega 3 en realidad e cales son os alimentos que o conteñen?
Unha alimentación saudable supón a mellor forma de previr enfermidades como a obesidade, a diabetes ou os problemas cardiovasculares. Pero ademais, é a fórmula ideal para que o teu organismo poida funcionar a pleno rendemento. E entre os elementos que forman parte da dieta saudable, o omega-3 ocupa un lugar moi destacado.
Que é o Omega-3 e para que serve
O omega-3 pódese definir como un ácido graxo esencial ao tratarse dun elemento indispensable para o bo funcionamento do teu organismo. Non en balde, é o responsable dunha gran cantidade de funcións básicas. A carencia de omega-3 é, precisamente, moi prexudicial para o corazón, o sistema lipídico e metabólico e para a microbiota.
Ten en conta, ademais, que o omega-3 é un ácido graxo poliinsaturado que o corpo non é capaz de producir por si mesmo. De aí a imperiosa necesidade de tomar alimentos con omega-3 para ter unha boa saúde. A cantidade diaria que se require deste elemento, segundo os especialistas, é de aproximadamente 1 gramo.
Beneficios e propiedades
Un dos principais órganos beneficiados pola achega diaria de omega-3 é o corazón. Non en balde, trátase dun ácido graxo que destaca polas súas propiedades antiinflamatorias e anticoagulantes. Isto fai que sexa un alimento fundamental para reducir o colesterol no sangue e baixar o nivel de triglicéridos. A este respecto, tamén é moi beneficioso para gozar dunha presión sanguínea moito máis estable.
A teor do anterior, é evidente que os alimentos con omega-3 son moi beneficiosos para a saúde cardiovascular. Así mesmo, diversos estudos relacionan tamén o omega-3 co tratamento de trastornos como a diabetes e certos tipos de cancro, tales como o de colon, próstata ou mama. Tamén se analizou as súas propiedades beneficiosas fronte á artrite, a asma, a colitis ulcerosa ou a dor menstrual.
O omega-3 tamén posúe propiedades autoinmunes, polo que é capaz mesmo de atrasar os signos do envellecemento. Finalmente, hai que destacar tamén os seus beneficios á hora de mellorar a capacidade de aprendizaxe, axudar a combater as alerxias, diminuír o estrés e reparar o sistema inmune.
Principais alimentos con Omega 3
Unha vez que sabes cales son os principais beneficios do omega-3, que alimentos podes tomar para aproveitar todas as súas vantaxes?
Pois falamos, fundamentalmente, de peixes graxos de auga fría ou peixes azuis, por exemplo o salmón, a cabala, o atún, os arenques e as sardiñas. Xunto a estes, mariscos como os lagostinos, as ostras e as centolas tamén posúen niveis adecuados de omega-3.
Tamén está presente en froitos secos coma as noces, así coma nas sementes de linaza e chía e no aguacate, e nos aceites vexetais, especialmente no aceite de liño, no aceite de soia, no de millo ou no de xerme de trigo.
Xa que falamos de aceites, o aceite de oliva é un dos alimentos con omega-3 máis coñecidos. Non podemos esquecernos, finalmente, das verduras de folla verde, como son a leituga e as espinacas.
Como podes comprobar, o acedo omega-3 é un elemento indispensable que debes incluír a diario na túa dieta para unha saúde máis óptima no teu organismo.