Beneficios das sardiñas en lata para a saúde e contraindicacións
As sardiñas en lata son un dos mellores alimentos que podes incluir na túa dieta. Son fáciles de comer, van xenial en forma de bocadillo, ensalada ou tosta e aportan nutrintes tan importantes para o corto que recoméndanse moito en situacións tan delicadas como a do embarazo. A continuación contámosche cales son os beneficios das sardiñas en lata.
Se tes sardiñas en lata en casa (un producto que examáis pode faltache) acostúmate a servírsellelas unha vez a semana aos teus fillos ou a comelas ti con esa mesma periodicidades. É clave para que inclúas pescado azul a túa dieta, e hai poucas formas tan sabrosas, fáciles e saudables que coas sardiñas en lata.
As sardiñas en lata, apórtalle ao corpo unha gran cantidade de vitaminas do grupo B, calcio, vitamina D, iodo e proteínas; pero coidado, tamén conteñen purina de forma natural, por iso é recomendable non abusar do seu consumo.
Propiedades das sardiñas en lata
As sardiñas son fabulosas. Podes consumilas soas, con pan ou incluso integralas nunha ensalada con aguacate.
Se non hai problema co iodo, consumilas supoñen un plus de vitalidade ao teu pelo e uñas. Tanto elas como o noso cabello, a súa súde e brillo, son síntomas de saúde e iso lógrase comento este rico alimento do mar.
De entre as vitaminas do grupo B máis destacadas, atopamos a B12. Esta vitamina é unha das máis importantes para consumir, pois asegura a boa saúde celular. A B12 da alegría e nos equilibra. Por elo, se tes un día de baixona, come sardiñas en lata. Tambén teñen B3, que sirve para combatir o colesterol. Contar con pouca grasa perxudicial no copo, tamén axúdanos a ser máis felices.
Do mesmo modo que outos pescados azuis, outo dos beneficios das sardiñas en lata para a saúde, ten que ver cos seus efectos antinflamatorios e anticoagulantes, pois son un gran aporte de omega 3.
Ademáis de todas as vitaminas do grupo B, tamén contén vitamina D, esencial para tener un sistema inmune forte. Por último, destacar, que o seu alto contido en fósforo axudarache a tener uns ósos fortes.
Contraindicacións das sardiñas en lata
- As sardiñas en lata conteñen iodo. Si estás embarazada, é crucial que antes de consumir productos con iodo, fagas probas co teu xinecólogo para comprobar que non tes nengún tipo de hipertiroidismo propio do comezo do embarazo.
- Ademáis de iodo, tamén contén purina. A purina non é tóxica nin é mala en pequenas cantidades, pero tampouco pódese abusar, por elo, recoménsade limitar o seu consumo a unha vez por semana.
Cenar sardiñas en lata é bo como parte de una dieta equilibrada
Si estás en época de estudos, alegrarache saber que as sardiñas en lata tamén conteñen fósforo, crucial para estudar ben. O seu alto contido en proteínas saciarache e dotará de forza aos teus músculos, para que aguantes máis tempo rendindo ao máximo.
Ademáis de todas as propiedades que fan ás sardiñas en lata beneficiosas, son lixeras, saciantes e sinxelas de consumir á hora da cea. Unha forma fácil de tomar as asriñas en lata é en esalada, por exemplo nunha ensalada de pasta, sardinas y uvas. Outro exemplo, podería ser a torre de patatas, tomate e sardinñs; o sabor do pescado combina perfectamente co do tomate e outras frutas e verduras con gran aporte vitamínico.
Por todos estos beneficios, acostumbra a incorporar a túa dieta una latita de sardiñas en lata de vez en cando. Ademáis de todo o mencionado, é unha fonte natural de calcio. Pouco máis pódeselle pedir a unha lata.