¿Comer apio cru é bo ou é malo?
Non existen evidencias de que comer apio cru sexa mellor ou peor que comelo cocinado. Pero sí se sabe que o seu consumo é beneficioso para o noso organismo. Así que pódese, dicir que comer apio cru é bo. Se ben, como a gran maioría dos alimentos, non debes abusar do seu consumo.
O que é importante para comer apio cru (ou calquer outro alimento) é lavalo ben antes. Deste xeito, eliminas cualquier resto de pesticida que poida haber. Polo demáis, está recomendado debido á gran cantidade de vitaminas que contén. Entre elas, A, C y K. Tamén contén folato e unha amplia variedade de minerais, entre os que destaca o potasio.
Principais beneficios de comer apio cru
O apio, como xa te adelantamos, contén unha gran variedade de vitaminas e beneficios para o organismo, polo que un consumo regular da pranta, é recomendable. Do mesmo modo que outos vexetais, este ten un aporte calórico moi pequeno e ademáis, a súa composición é dun 95% auga. De calquer xeito, consumir o apio cru, é a mellor forma de aproveitar cada un dos seus beneficiosos nutrintes e propiedades.
A continuación, contámosche algúns dos beneficios de comer apio cru.
Propiedades antioxidantes e antiinflamatorias
O apio eé coñecido por as súas propiedades antioxidantes e antiinflamatorias, con unha alta presencia de vitamina C, manganeso e beta-caroteno.
Poder antioxidante e diurético natural
Tamén contén unha boa dosis de calcio e magnesio, ideais para calmar o sistema nervioso, é recomendado para individuos con hipertensión. A combinación dos ingredientes mencionados coa vitamina K, ten como resultado un corazón máis saudable e menos colesterol.
Previene problemas de salud
Posto que contén glucoquina (sustancia similar á insulina), descende o azúcar no sangue, polo que o seue consumo recoméndase a pacientes de diabetes tipo 2. Ademáis, contén calcio, o que axuda a fortaleceros ósos. Ademáis, grazas ós seus altos niveis de potasio, axuda a equilibrar o exceso de sodio no noso organismo favorecendo a boa circulación do sangue.
Ayuda el sistema digestivo
O apio tamén fomenta que aumente a capa mucosa do revestimento do estómago, previniendo a aparición de úlceras. Un desos alimentos que non pode faltar na tua nevera e que podes atopar no teu supermercado Gadis máis preto.
Formas saludables de comer apio
Unha das formas máis sinxelas de coñecidad de comer o apio cru, é en zumo. Pero hai máis opcións. Por exemplo, recheos (untados, más bien) con queixo baixo en grasa, ou mesmo cunha rica e saudable crema de ajo. É unha boa forma de engadir valor nutricional a tua comida. Por elo, compartímosche algunhas formas saludables de comer apio crudo.
- Banxa de verduras, tipo ensalada ou lixeiramente salteadas nunha sartén.
- O apio combina fantásticamente con outras verdura e hortalizas como as zanahorias, o brócoli, a coliflor, os tomates, os pimientos, etc.
- Para as persoas que non son tan apaixoadas do apio, preparalo en rizos é unha boa opción de angadirlo á dieta de vez en cando. Cun pelador podes cortar finos trozos do tallo e despóis esparcirlos sobre sopas, ensaladas o incluso carnes. Se os cortas moi finos, rizaranse.
- O apio tamén pódese cociñar, o que resulta en un sabor máis dulce e suave. Podes egadilo en cubitos a unha sopa de polo con fideos o nun revolto de verduras.
Con toda esta información, resultarache máis sinxelo introducir o apio cru na túa dieta. Achégate ao teu supermercado Gadis de confianza e atopa o apio máis fresco ó millor prezo.