Que é unha hortaliza? Unha explicación para nenos

Unha hortaliza é unha planta comestible que se pode cultivar nun horto. Esa é a maneira máis sinxela de explicalo. Non só para os nenos, porque tamén hai moitos adultos que realmente non saben definilas con exactitude e non coñecen a diferenza entre as verduras e as hortalizas. Hoxe imos velo en detalle.

O máis importante, en realidade, é que consumas ambas na túa dieta habitual. De feito, deben ser protagonistas de todas as túas receitas, elaboracións e menús. Son moi saudables, con grandes propiedades para a saúde e con moitos beneficios para o noso corpo.

Diferenzas entre verduras e hortalizas

Máis que unha diferenza, pódese falar de grupos distintos. Así, as verduras son tamén hortalizas, algo que non ocorre ó revés. As verduras son, polo tanto, hortalizas. Defínense por ser a parte que se pode comer de distintas plantas verdes (os tallos, as follas ou o froito). Esta cor é, por así dicilo, a característica diferencia que determina o que é unha verdura. Algunhas das máis coñecidas son as alcachofas, as espinacas, os espárragos, as acelgas e as leitugas en xeral.

En cambio, o concepto hortaliza é máis amplo e non só inclúe ás verduras, como xa mencionamos, tamén ás legumes. Dentro deste grupo, encontramos tanto algúns froitos secos como algunhas leguminosas. En resumo, son hortalizas todas as verduras e legumes verdes (fabas ou chícharos, por exemplo) que se poden utilizar como alimento (xa sexa cru ou cociñado) e que se poden cultivar en hortas.
beneficios-de-la-col

Que produtos son hortalizas

Unha das clasificacións máis comúns das hortalizas, distíngueas pola parte da planta que se come. Así, podemos considerar como hortalizas os seguintes produtos:

  • Bulbos: allo, cebola ou porro.
  • Coles: brócoli, de Bruxelas, coliflor ou repolo.
  • Froitos: pementos ou berenxenas.
  • Follas e tallos tenros: leituga, espinacas, escarola, cardo ou acelga.
  • Inflorescencia: alcachofa.
  • Tallos: espárrago trigueiro, espárrago branco ou apio.
  • Raíces: cenoria, remolacha, ravo ou nabo.
  • Pepónides: cogombro ou cabaza.