
Cal é o mellor pan para canapés, tostas e bocadillos?
Tanto as tostas como os canapés son un bocado perfecto para acompañar calquera comida. Este tipo de entrantes son fáciles de preparar e deliciosos ademais de que visten calquera menú dunha forma magnífica.
O denominador común en todas estas receitas é sen ningunha dúbida o pan. A elección do pan perfecto para preparar tanto canapés como tostas é esencial se queremos sorprender cun prato de dez. O problema nestes casos sempre xorde cando non se compra o pan idóneo, pero non vos preocupedes porque vos imos a facer unha recomendación.
No caso das tostas, temos que darnos conta que a denominación “tosta” indícanos que se trata dun bocado máis selecto que unha torrada sen máis e, aínda que é certo que as tostas poden ser un aperitivo fantástico para calquera hora, poden con todo converterse nun prato de certa elaboración e dunha gran exquisitez para celebrar momentos especiais. Esa versatilidade é unha das características que fai das tostas o bocado perfecto para calquera ocasión: aperitivos, ceas informais, entrante ou mesmo prato único se optamos por unha selección variada de ingredientes de certa contundencia.
Se de verdade queremos gozar dunha tosta digna dun restaurante con estrelas Michelin, temos que darnos conta que o pan ten que ser do grosor adecuado, de cortiza grosa e faragulla abundante.
Un pan que haberemos de cortar en grosas rebanda duns 2 cm para crear ‘unha boa cama’ capaz de soster todos os ingredientes da nosa preparación que sirva para tostar e ademais que teña o nivel perfecto de alvéolo na faragulla.
Nada mellor que un bo pan galego para preparar tostas
Os pans galegos, de elaboración artesanal son perfectos para esta tarefa e ademais son un sustento perfecto para compasar en harmonía ao resto de elementos que conformen o prato.
Doutra banda, para os canapés non necesitamos un pan tan robusto. E iso é xenial porque nos permite diversificar os tipos de pans e así probar texturas, sabores e mesmo cores diferentes.
Polo xeral as receitas de canapés dan propostas que son a base de pan, pero é que ademais das típicas tostiñas que se poden atopar no mercado para facer canapés, podemos utilizar outros tipos de pan co mesmo obxectivo, pero sorprendendo a primeira vista.
Xunto ao pan, outras das bases máis habituais para facer canapés son o follado, a masa crebada, as tartaletas ou as galletas salgadas. Pero se nos imos estritamente ao pan, unha aposta perfecta para destacar son os pans que inclúen na masa certos toques de novidade. Pan de pipas, con olivas, de pasas e noces ou con ourego e tomate seco son apostas xeniais que podemos usar sen ningún tipo de reparo para facer as nosas receitas.
Esperamos que despois de ver que pans pódense utilizar como bases para facer tostas canapés ampliedes as ideas coas vosas propostas e coas tostas e os canapés que máis éxito tiveron entre os vosos comensais.