Beneficios da chía no almorzo

Fecha: Marzo 25, 2021

As sementes de chía son un dos alimentos máis interesantes dende o punto de vista nutricional. Esta planta, orixinaria das zonas montañosas de América do Sur, está máis de moda ca nunca. Sen embargo, xa se vén empregando como alimento dende fai máis de 3.000 anos. É por iso polo que queremos coñecer cales son os beneficios da chía no almorzo. Resulta curioso comprobar como unha semente tan diminuta como a chía pode ter tantas propiedades beneficiosas para o organismo. Ademais, é un alimento que se pode integrar sinxelamente en calquera dieta. A súa capacidade de adaptación convértea nun ingrediente ideal para todo tipo de comidas.

Beneficios da chía

Cómo tomar chía en el desayuno
Os beneficios da chía son tales que é recoñecida como a raíña do omega 3, xunto a certos pescados. De feito, é rica neste ácido graxo e en omega 6. Dous compoñentes que se encargan fundamentalmente de reducir a inflamación e o colesterol alto. Ademais, é un ingrediente moi rico en minerais coma o calcio, o magnesio ou o boro. O calcio que contén, precisamente, é perfecto para coidar os teus ósos e dentes. De entre os beneficios da chía, hai que destacar tamén o seu alto contido en fibra soluble e insoluble. Isto permitirá que poidas desfrutar dun tránsito intestinal moito máis regulado. Por outro lado, tamén contén un elevado índice de desoxidantes para protexer o corazón e regular a presión arterial. Un nivel de desoxidantes capaz de frear a acción dos radicais libres e prever o envellecemento da pel. As sementes de chía axudan a regular os niveis de azucre no sangue. A súa presenza soe ser moi habitual nas dietas encamiñadas á perda de peso. Tanto é así que a chía posúe efectos diuréticos e depurativos que axudan a prever a retención de líquidos e combaten as infeccións nas vías urinarias.

Como tomar chía no almorzo?

A chía é un alimento que se pode tomar moi sinxelamente no almorzo en xaxún. Os nutrientes e a enerxía que che proporcionan este alimento son a base para que poidas iniciar a xornada a pleno rendemento. A versatilidade da chía fai que poidas combinala con todo tipo de ingredientes e almorzos. Por exemplo, podes incluír sementes de chía nun iogur grego, en calquera batido de froitas, nunha cunca con avena ou como ingrediente nunhas filloas de fariña. Tamén podes preparar un exquisito pudin de chía con leite e os anacos de froita que máis che gusten. Tamén podes mesturar as sementes de chía nun zume de limón para tomar en xaxún. E, se desexas un pouco máis de condimento, nada mellor que unhas tostas de pan con tomate, chía e un pouquiño de aceite de oliva virxe extra. Os beneficios da chía no almorzo son moi variados. Estaraslle aportando ó teu organismo para comezar a xornada ácidos graxos, hidratos de carbono e minerais. Todo un súper alimento que, ademais, poderás tomar de múltiples formas e incluír no teu almorzo sen problemas.