
Beneficios e propiedades da canela
A canela é unha das especias máis coñecidas en todo o mundo. Procede dunha árbore de Sri Lanka e o seu cultivo ten lugar, maiormente, en zonas de climas cálidos e moi húmidos. A súa orixe é ancestral, xa que mesmo se coñece a súa presenza alá polo 2.500 a.C. en China. Nesta ocasión, imos coñecer cales son os principais beneficios e propiedades da canela.
A canela adoita ter un cheiro doce e moi agradábel similar á madeira. Na maioría das ocasións, emprégase como aromatizante de todo tipo de pratos. Aínda que o seu uso tamén está indicado na elaboración de diversos produtos. No mercado poderala atopar como canela en rama ou moída xa en po.
Propiedades da canela
Desde hai séculos, a canela vense empregando polas súas múltiples propiedades positivas. Hai que destacar especialmente o seu poder antioxidante e os seus beneficios ante numerosos trastornos e enfermidades. É por isto polo que as propiedades antioxidantes e medicinais da canela áchanse entre as máis coñecidas.
Propiedades antioxidantes
Una das grandes propiedades da canela é o seu efecto antioxidante. Hai diversos estudos que apuntan a que se trata dunha especia que protexe o corpo a nivel celular ao eliminar as toxinas. De feito, a canela é unha das plantas máis ricas en antioxidantes. Esta propiedade tamén axuda a estabilizar o nivel de azucre no sangue e a estimular o metabolismo.
Propiedades medicinais
Desde a antigüidade, a canela foi utilizada por un bo número de civilizacións grazas ás súas propiedades medicinais. Aínda que hoxe se emprega sobre todo en cociña, desde sempre foi un excelente remedio para os problemas respiratorios, dixestivos e mesmo reprodutivos. A canela é moi boa para tratar as dixestións pesadas, os vómitos, a acidez estomacal, a tose e o arrefriado, os problemas de retención de líquidos e a falta de apetito sexual.
Beneficios da canela
Os beneficios da canela son moitos e moi variados. Ademais de posuír un alto valor nutritivo, é ideal para reducir o colesterol malo e controlar a presión arterial. Tamén resulta moi beneficiosa para aquelas persoas que teñan problemas dixestivos e axuda a relaxarse. Doutra banda, é importante destacar que unha culler pequena de canela tan só contén 6 calorías, polo que non engorda.
Alto valor nutritivo
A pesar do que se poida pensar, un dos principais beneficios da canela ten que ver co seu alto valor nutritivo. Non en balde, é unha excelente fonte de ferro, calcio, fibra, vitaminas C e B1, aceites esenciais e selenio. Todos eles posúen un gran poder antioxidante e antibacteriano. Con todo, non hai que abusar do seu consumo, xa que en grandes cantidades pode resultar algo tóxica.
Reduce o colesterol e contribúe a unha mellor circulación do sangue
Outro dos grandes beneficios da canela é que axuda a controlar os niveis de colesterol malo (LDL) e os triglicéridos. As propiedades anticoagulantes da canela axudan ao proceso circulatorio do sangue. Estas propiedades teñen a súa razón de ser na cumarina, un dos compostos que conforman esta especia. Ademais, hai que sinalar tamén que a canela é perfecta para controlar e manter estable a presión arterial.
Tal e como pode se pode ver, as propiedades e beneficios da canela fan que esta especia sexa unha das máis valoradas dentro da cociña. As súas propiedades medicinais véñense empregando desde a antigüidade. Poder desfrutar na casa dunha canela de calidade é sinónimo de boa saúde, pois é un ingrediente máis que recomendado en todo tipo de dietas.