3 receitas con legumes para chupar os dedos

Fecha: Novembro 5, 2021

Un dos grupos de alimentos máis importantes para o teu organismo é o dos legumes. Non en balde, áchanse presentes en calquera dieta equilibrada xa que son baixos en graxas e posúen un alto contido en proteínas, fibra e minerais. Neste artigo, ensinámosche ata 3 receitas con legumes que están para chuparse os dedos.

Fabas, garavanzos, lentellas, soia e fabas son os legumes máis habituais na cociña. Todos estes alimentos están cheos de nutrientes, vitaminas e hidratos de carbono saudables. Ademais, son moi versátiles e dan moito xogo na cociña. Poderás preparar con eles innumerables pratos para toda a familia.

3 receitas con legumes deliciosos

Hai numerosas receitas con legumes deliciosos que podes preparar na casa. Desde pratos tradicionais a outros máis modernos e sinxelos de preparar. A continuación, ofrecémosche tres propostas que, de seguro, serán toda unha delicia para a túa casa.

Hamburguesas de lentellas

Pasamos dun prato tradicional e de toda a vida a un cun toque máis moderno. As hamburguesas de lentellas forman unha receita moi saudable e riquísima. Pódela preparar con 500 gramos de lentellas, sal, cebola, allo, pementos vermello e verde, cenoria, especias, aceite de oliva ou xirasol e fariña de trigo.

Recetas con legumbres deliciosas

Debes triturar as lentellas cunha batedora e engadir á masa un chisco de sal. Logo quenta nunha tixola un chorro de aceite e agrega todas as hortalizas picadas e un pouco de caldo 100% vexetal. Isto telo que sofritir a lume medio para que, cando adquira un ton dourado, poidas engadir as lentellas. Logo mestura todo e quéntao durante un minuto

Para rematar, apaga o lume, bota a mestura nunha cunca e vai formando con ela as hamburguesas.

Crema de garavanzos

Una das receitas con legumes máis fáciles de preparar é esta crema de garavanzos, un dos legumes con máis beneficios para a saúde. Pódela elaborar con 300 gramos de garavanzos cocidos, unha cebola, un dente de allo, unha pataca, aceite de oliva, sal, pementa, e pemento doce. Nunha cazola cun chorro de aceite debes quentar a cebola e o allo picado. Unha vez que teñan cor, engádense os garavanzos cocidos, mesturando todo ben e evitando que o allo se queime.

Crema de garbanzos receta de legumbres deliciosa

Logo debes botar por encima un caldo vexetal e engadir as patacas peladas. A continuación, engade un pouco de sal e deixa que se cociñe durante 15 minutos. A media cocción, bota o pemento e remove todo un pouco. Unha vez que estea todo ben cociñado, bótase nunha batedora e tritúrase todo para crear a crema de garavanzos.

Fabas con ameixas

As fabas con ameixas son un prato excelente para estes meses de frío. Tan só necesitas uns 700 gramos de fabas, medio quilo de ameixas, cebolas, loureiro, azafrán, allo, viño branco, perexil, fariña, aceite de oliva e sal. É moi importante que poñas as fabas en remollo desde a noite anterior.

Para comezar, hai que colocar as fabas nunha cazola ancha e cubrir con auga ata que o líquido quede un pouco por encima. A cazola ponse a lume forte e, cando empeza a ferver, engádeselle a cebola pelada, o loureiro, 3-4 dentes de allos pelados e un chorriño de aceite de oliva.

Báixase un pouco a temperatura e déixase cocer todas unhas dúas horas, removendo de cando en vez sen romper as fabas. Mentres, prepáranse as ameixas nun recipiente cunha pouca auga e a lume forte.

Nunha tixola á parte colócanse a cebola, os dentes de allo e o perexil cun pouco de aceite e se saltea. Máis tarde incorpórase un bo viño branco galego e a fariña. Unha vez que estean listas, únense ás fabas e terás lista unha das receitas con legumes máis deliciosa.