6 alimentos con vitamina D fáciles de introducir na tua dieta

Fecha: Setembro 3, 2021

As vitaminas son substancias que o teu corpo necesita para crecer e funcionar de maneira óptima. Unha das máis importantes é a vitamina D, encargada, entre outras cousas, de absorber o calcio para ósos e dentes. A continuación, queremos mostrarche ata 6 alimentos con vitamina D fáciles de introducir na túa dieta saudable do día a día.

Ademais de para absorber o calcio, a vitamina D tamén contribúe a absorber o fósforo no intestino e é vital para o desenvolvemento do sistema inmunitario. Unha vitamina liposoluble fundamental para o desenvolvemento do sistema muscular e que posúe un papel de gran importancia para un correcto embarazo.

Alimentos con vitamina D para dietas saudables

Hai unha serie de alimentos con vitamina D que son ideais para incluír en calquera dieta saudable. Ademais, son alimentos moi habituais e que poderás incorporar sen ningún problema ao teu día a día.
Nos nosos establecementos poderalos adquirir sempre ao mellor prezo e con todas as garantías de seguridade para o seu consumo. Poderás aproveitar así todas as súas propiedades nutricionais.

Os cogomelos

Os cogomelos e os champiñóns son alimentos que conteñen vitamina D para a túa dieta saudable. Con todo, ambos deben estar expostos ao sol para que podamos aproveitar ao máximo todas as propiedades desta vitamina.
Por iso, antes de preparalos hai que expoñelos ao sol como mínimo uns 30-60 minutos. De feito, a cocción dos cogomelos ou os champiñóns non fará que se perdan os niveis de vitamina D adquiridos durante a exposición ao sol.
Alimentos con vitamina D para dietas saludables

O peixe azul

O peixe azul é un dos alimentos con vitamina D que resulta ideal para calquera dieta saudable. Dentro deste grupo, hai que destacar especialmente ao bonito do norte, o atún, a anchoa, a sardiña ou o salmón.
Os especialistas recomendan que, tanto para nenos como adultos, o máis recomendable é tomar 3-4 racións de peixe azul á semana. Desta maneira, o teu corpo recibirá os niveis de vitamina D máis adecuados para exercer todas as funcións necesarias.

As ostras

Xunto cos peixes brancos, os moluscos e mariscos son unha gran fonte de vitamina D. De todos eles, hai que destacar especialmente ás ostras. Este alimento achega ata 80 miligramos de vitamina D por cada 100 gramos de produto.
Pero, ademais, as ostras achegaranche outros elementos, tales como selenio, calcio, zinc e cobre. A combinación de vitamina D con estes minerais fai que o consumo de ostra sexa moi recomendable para aquelas persoas que teñan deficiencia destes elementos.

Os ovos

Os ovos son unha gran fonte natural de vitamina D. Estímase que 2 ovos conteñen ata 8.2 mcg de vitamina D. Con todo, o que habería que consumir neste caso para obter esta cantidade é a xema de ovo.
Yema de huevo, alimento con vitamina D para tu dieta saludable
Non en balde, esta parte é a que concentra todos os micronutrientes e elementos esenciais para a túa saúde. Porque, ademais de posuír vitamina D, a xema de ovo tamén contén vitaminas A, E e B12, así como ácidos graxos omega 3.

Fígado de coello ou tenreira

O fígado de coello e tenreira posúe unha gran cantidade de vitaminas e minerais. É máis que interesante a súa achega en fósforo, calcio, potasio, acedo fólico e vitaminas A e C. Pero tamén son dous alimentos que contan cun elevado índice de vitamina D.
O mesmo sucede co aceite de fígado de bacallau, considerado un dos alimentos que maior cantidade de vitamina D pode achegar ao organismo. Os suplementos de aceite de fígado de bacallau, precisamente, están moi de moda para paliar as deficiencias desta vitamina.

Os cereais enriquecidos

Os cereais enriquecidos son aqueles aos que se lles engaden moitos nutrientes perdidos durante o procesamento. Un destes nutrientes é, precisamente, a vitamina D. Estímase que este tipo de cereais poden conter ata 60 miligramos de vitamina D por cada 100 gramos de produto. Esta é unha das razóns polas que se adoita recomendar almorzar con cereais enriquecidos.
Con todo, é moi importante que antes da súa compra poidas comprobar que se trata de cereais que non conteñen azucres refinados. Desta forma, poderás aproveitar moito mellor a achega de vitamina D.