5 alimentos ricos en ferro para un corpo e sangue saudables
O ferro é un dos minerais esenciais para o crecemento e o desenvolvemento do corpo. Sen ir máis lonxe, é o elemento responsable do transporte do osíxeno por todo o corpo. Ademais, a súa presenza é tamén fundamental para a elaboración das hormonas e outros tecidos conectivos. Aquí ímosche ensinar 5 alimentos ricos en ferro para que poidas gozar dun corpo e dun sangue máis saudables.
A falta de ferro no organismo é unha das principais causas da aparición de anemia. Así mesmo, a túa pel volverase moito máis pálida e perderás facilmente a concentración. Ademais, o teu corpo sentirase moito máis canso do normal. Por todo isto é polo que hai que controlar sempre os niveis de ferro.
Alimentos ricos en ferro moi saudables
Nunha dieta equilibrada non poden faltar os alimentos ricos en ferro e moi saudables. A inxestión destes alimentos permitirá que o osíxeno chegue máis e mellor a todas as zonas do corpo.
Á súa vez, o ferro é un mineral fundamental para a produción de glóbulos vermellos. É por isto, precisamente, polo que a carencia de ferro está asociada coa aparición de anemia e coa falta de vigor físico.
Os froitos secos
Un dos alimentos ricos en ferro máis recomendados son os froitos secos. De todos eles, as sementes de sésamo, os pistachos, as pipas de xirasol, os piñóns e as améndoas son os que ofrecen uns niveis máis altos deste mineral. Os pistachos teñen uns 7 miligramos de ferro por cada 100 gramos.
Ademais, os froitos secos achegan outros nutrientes e elementos beneficiosos para o teu organismo. Unha pequena porción deles cada día resulta máis que interesante para a túa dieta. E se es un negocio ou un autónomo, pódelos comprar ó por maior.
Os legumes
Cantas veces che dixeron de pequeno que comas lentellas porque teñen moito ferro? Unha afirmación que é totalmente certa, xa que posúen 7 miligramos de ferro por cada 100 gramos. Pero ademais das lentellas, hai outros legumes que teñen un alto contido en ferro.
As xudías, as fabas, a soia en gran, os chícharos ou os garavanzos tamén son alimentos ricos en ferro moi beneficiosos para o teu organismo. De feito, son tamén ricos en fibra soluble e outros minerais coma o magnesio e o potasio.
Os cereais integrais
Tamén hai que mencionar aos cereais integrais coma un dos 5 alimentos ricos en ferro para un corpo e un sangue saudables. Dentro deste conxunto, hai que destacar especialmente a quinoa, que contén algo máis de 7 miligramos de ferro por cada 100 gramos de produto. Séguelle a avea, cuns niveis de 4,7 miligramos de ferro por cada 100 gramos. Ademais, estes cereais integrais achegan outros minerais como o calcio, o zinc, o magnesio, o fósforo, o potasio ou o manganeso.
Os mariscos
A maioría dos mariscos teñen uns niveis importantes de ferro. Con todo, os que presentan unha maior cantidade son as ostras, os berberechos, as ameixas, as vieiras, os mexillóns, os cangrexos e as gambas.
Estímase, por exemplo, que as ameixas e os berberechos posúen 14 miligramos de ferro por cada 100 gramos de produto. Unha cantidade máis que destacable. Con todo, o consumo destes mariscos debe ser moderado para que o organismo poida absorber o ferro adecuado.
O fígado de porco, vaca, tenreira e polo
Hai unha serie de carnes que conteñen unha cantidade de ferro importante. As vísceras, precisamente, son as que posúen os niveis máis altos. E, entre estas últimas, hai que destacar os fígados de porco, vaca, tenreira e polo. O fígado de porco, por exemplo, ten aproximadamente 18 miligramos de ferro por cada 100 gramos de produto. Os de vaca, tenreira e polo conteñen uns 7 miligramos por cada 100 gramos.