5 alimentos que soben o colesterol bo

Fecha: Xaneiro 31, 2022

O colesterol é unha substancia moi parecida á graxa que o organismo emprega para formar células sas. Con todo, hai dous tipos de colesterol no corpo. Un é coñecido como o colesterol malo ou HDL, mentres que o outro é o colesterol bo ou LDL. Hoxe, precisamente, imos coñecer ata 5 alimentos que soben o colesterol bo de consumo diario.

Se o teu organismo presenta un bo nivel de colesterol bo, estará moito máis protexido fronte a calquera enfermidade cardíaca ou accidente cardiovascular. Ademais, este tipo de colesterol é o encargado de afastar o colesterol malo das arterias e levalo de volta ao fígado. Alí é onde se procesa e dende onde se distribue de novo ao resto do corpo para que cumpra a súa función beneficiosa.

Alimentos que soben o colesterol bo

Pero para poder gozar dun bo nivel de colesterol bo, é moi importante que leves unha dieta equilibrada. Unha dieta na que terás que incluír unha serie de alimentos que, precisamente, che axudarán a incrementar os niveis de colesterol bo. O peixe azul, a avea, os froitos secos, o aguacate e o aceite de oliva son, xustamente, algúns destes alimentos que axudan a subir o teu colesterol bo.

Froitos secos

Os froitos secos, e en especial as améndoas, poden mellorar os niveis de colesterol no sangue. Por unha banda, contribúen a aumentar o colesterol bo. Pero, á súa vez, reducen a cantidade de colesterol malo no sangue. As améndoas e as noces, por exemplo, conteñen ácidos graxos insaturados e outros nutrientes que resultan moi beneficiosos para a saúde cardiovascular. Con todo, ao ser moi calóricos hai que controlar o consumo diario dos mesmos.

Alimentos que suben el colesterol bueno

Peixe azul

O salmón, a sardiña, a troita, a cabala, o xurelo, a anguía, o arenque, o atún. Todos eles son peixes azuis que soben o colesterol bo. Non en balde, a graxa do peixe azul é rica en ácidos graxos poliinsaturados e en ácidos graxos omega 3.

Estes ácidos non só contribúen a subir o colesterol bo, senón que tamén son capaces de reducir os niveis do colesterol malo. Ademais, estes peixes reducen a presión arterial e a viscosidade sanguínea.

Avea

A avea é un dos principais alimentos que soben o colesterol bo. De feito, o seu consumo diario axuda a arrastrar o colesterol malo e eliminalo do organismo. Pero, ao mesmo tempo, é un alimento ideal para incrementar os niveis do colesterol bo.

Ademais, a avea contén fibra soluble, encargada de reducir os niveis de colesterol malo no sangue. Unha porción de avea cada día axudarache a que os teus niveis de colesterol se atopen moito máis equilibrados.

Aceite de oliva

É imprescindible mencionar o aceite de oliva como un dos 5 alimentos que soben o colesterol bo de consumo diario. O aceite de oliva contén acedo oleico, é dicir, ácido graxo monoinsaturado, polo que ademais de incrementar os niveis de colesterol bo, reduce os de colesterol malo. Así mesmo, posúe un alto nivel de vitaminas liposolubles, sobre todo vitamina E e antioxidantes.

Aguacate

Outro dos alimentos que soben o colesterol bo é o aguacate. Esta froita posúe grandes cantidades de ácidos graxos monoinsaturados, moi beneficiosos para reducir o colesterol malo e aumentar o colesterol bo.

De feito, hai un dito popular que afirma que tomando un aguacate ao día combátese o exceso de colesterol. Inclúe esta froita na túa dieta (polo menos 2-3 pezas de aguacate á semana) e o teu colesterol equilibrarase.