5 alimentos para a anemia que podes comer todos os días

Fecha: Febreiro 2, 2022

Nunha situación anémica, sentiraste moito máis canso e débil do normal. Para previr isto, mostrámosche a continuación ata 5 alimentos para a anemia que podes tomar.

A anemia é un trastorno que se produce pola diminución no número de glóbulos vermellos no sangue. Estes glóbulos vermellos son os encargados de transportar o nivel de osíxeno adecuado ao torrente sanguíneo.

Ademais da fatiga e da debilidade, a anemia adoita vir acompañada doutros síntomas. É probable que a túa pel estea moito máis pálida e amarelada do normal. Así mesmo, tamén pode ser que as túas mans e os teus pés estean fríos, teñas dores de cabeza ou mesmo certos mareos e atordamentos. Se os niveis de anemia non se reducen, estes síntomas irán sendo maiores co tempo.

Alimentos para a anemia

Unha dieta sa e equilibrada é o mellor método de prevención fronte á anemia. Nestes casos, o ideal será consumir alimentos ricos en proteínas, ferro, acedo fólico e vitaminas do grupo B e C. Estes nutrientes estimularán a produción de glóbulos vermellos no sangue para que os niveis sexan sempre os máis adecuados.

Alimentos para la anemia

Avea

A avea é un cereal que posúe unha gran cantidade de ferro e múltiples beneficios para a saúde. Con todo, se queres aproveitar ao máximo as súas propiedades, é recomendable tomar avea fortificada. Desta maneira, ademais do ferro poderás obter un elevado índice de vitaminas do grupo B. Estímase que uns 100 gramos de avea pódenlle achegar ao teu organismo ata 4,7 miligramos de ferro.

Kiwi

O kiwi é un dos alimentos para a anemia máis recomendados, aínda que ten moitos máis beneficios. De feito, conta cunha elevada achega de vitamina C (máis que os limóns e as laranxas), e acedo fólico e ácidos graxos omega 3 e 6. Todos estes nutrientes benefician a produción de glóbulos vermellos no sangue. Ademais, tamén actúan para que poidas absorber moito mellor o ferro que obtés con outros alimentos.

Lentellas

De todos é sabido que as lentellas son ricas en ferro. Pero tamén posúen elevados índices de fibra, folatos, cobre e proteínas, nutrientes esenciais para combater a anemia e os niveis de glicosa no sangue. Con todo, o ferro das lentellas é de tipo non hemo, polo que para aproveitar mellor os seus beneficios o máis recomendable é consumir lentellas xunto con alimentos ricos en vitamina C.

Remolacha

Outro dos alimentos para a anemia que non pode faltar na túa dieta é a remolacha. Non en balde, trátase dun dos vexetais que posúe un maior contido en ferro. Xunto ao ferro, tamén posúe acedo fólico e outros nutrientes que estimulan a produción de glóbulos vermellos no sangue. Sen ir máis lonxe, os especialistas adoitan recomendar o consumo de remolacha a aquelas mulleres embarazadas que presenten problemas de anemia.

Mejores alimentos para la anemia

Verduras de folla verde

Por último, incluímos o grupo de verduras de folla verde entre os alimentos para a anemia máis recomendados. As acelgas, as espinacas, o brócoli, as xudías verdes, os chícharos frescos e os berros son moi saudables e os que conteñen maiores índices de nutrientes antianémicos.

Hierro, vitamina C, folatos e minerais como o magnesio son algúns destes nutrientes que contribuirán a unha maior produción de glóbulos vermellos no sangue.