5 alimentos malos para o colesterol que debes evitar
O colesterol é unha substancia cerosa que se acha en todas as células do corpo. O exceso desta substancia no sangue pode provocar a aparición de placa que se incrusta nas paredes dos vasos sanguíneos. Para tratar de evitar a súa aparición, hoxe mostrámosche ata 5 alimentos malos para o colesterol que debes evitar.
A acumulación de placa nos vasos sanguíneos pode facer que estes se estreiten ou se bloqueen. Isto daría lugar á aparición dunha enfermidade ou un accidente cardiovascular. Levar unha alimentación saudable, facer exercicio de forma regular e deixar certos hábitos como o tabaco, o alcol e a vida sedentaria poden axudar a reducir o colesterol.
Alimentos malos para o colesterol
Hai unha gran variedade de alimentos que os especialistas recomendan evitar e substituílos por outros máis saudables. As carnes vermellas, os friames e os embutidos, a bolería industrial e os alimentos procesados, os fritos e as bebidas azucradas están entre estes alimentos malos para o colesterol que debes evitar. Sobre todo, se fas un consumo excesivo dos mesmos.
Carnes vermellas
As carnes vermellas e os seus derivados son ricas en colesterol e graxas saturadas. Por carnes vermellas referímonos á carne de boi, vacún, porco, tenreira, etc. É dicir, aquelas carnes que teñen unha cor rosada ou vermella mesmo crúas. O consumo deste tipo de carnes debe ser, polo tanto, moderado, non máis de dúas veces por semana. Os especialistas recomendan substituílas por carnes magras, especialmente coello, polo e pavo.
Friames e embutidos
Do mesmo xeito que sucede coas carnes vermellas, os friames e embutidos teñen un elevado contido en sal, graxas saturadas e colesterol. O excesivo consumo destes alimentos non só incrementa o colesterol malo no organismo, senón que reduce o bo. Neste sentido, se desexas consumir embutidos e que o teu colesterol non se incremente, o máis recomendable é comer embutidos ibéricos.
Bolería industrial
A bolería industrial é, quizais, o grupo principal a evitar entre os alimentos malos para o colesterol. Por que? Polo seu alto contido en calorías, graxas trans, fariñas refinadas e azucre. Todo isto, xunto cos aceites vexetais de mala calidade, aumenta o risco de ter hipertensión e colesterol.
De feito, trátase de compostos que contribúen á inflamación e a un maior nivel de triglicéridos no sangue. Na medida do posible, fai por eliminar a bolería industrial da túa dieta.
Alimentos a evitar e que son malos para o colesterol
Alimentos fritidos
O exceso de alimentos fritos contribúe ao aumento do colesterol, os triglicéridos e a porcentaxe de masa corporal. Cando se friten, os alimentos gañan en calorías, xa que a comida absorbe a graxa do aceite.
Estes alimentos posúen unha alta densidade enerxética, polo que se se consumen con frecuencia poden incrementar o colesterol e o sobrepeso. En caso de preparar alimentos fritos, recoméndase que se faga con aceite de oliva ou de xirasol.
Bebidas azucradas
Por último, hai que falar das bebidas azucradas coma un dos 5 alimentos malos para o colesterol que debes evitar. Estudos recentes demostraron que o consumo diario deste tipo de bebidas trae consigo un maior risco de desenvolver niveis máis altos de colesterol e triglicéridos. Ademais, estas bebidas poden provocar a aparición de problemas de obesidade e maiores riscos de padecer cancro nun futuro.
Preocúpache o colesterol?