Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

CODILLO AL OPORTO

Xarrete ao forno

Hai receitas rápidas, sen complicacións, que co ritmo que levamos hoxe en día nos achegan moitos beneficios pero cando temos tempo para dedicar aos fogóns, iso é calidade de vida... O primeiro paso é o de ir ao noso supermercado de confianza e sentir e escoller os produtos frescos.
É marabilloso chegar á casa e poder empregar ese agarimo... ese tempo. E cando se trata de guisos de carne, os sabores, os aromas e as texturas melloran considerablemente, incrementando así a calidade das nosas receitas.
Autor/a: La cáscara de limón
Imprimir receita
Tempo total3 hours
Prato Prato principal
Cociña Mediterránea
Racións 2 personas

Equipamento

  • Cazola ou tarteira para guisar o xarrete
  • Cazo para reducir a salsa
  • Morteiro para preparar o adubo do xarrete
  • Coador para coar a salsa ou prebe

Ingredientes
  

  • Xarrete fresco de porco
  • 250 ml de Oporto
  • 1 l de caldo de carne sen sal
  • 1/2 Cebola
  • 1/2 Pemento vermello morrón pequeno
  • 1/2 Pemento verde morrón
  • 1/2 Allo porro , a parte branca
  • 2 dientes de allo
  • Morteiro: Sal, allo e pirixel
  • 1 cullerada de aceite de oliva
  • Pementa negra ao gusto
  • Sal ao gusto

Elaboración paso a paso
 

  • Adubamos o xarrete co adubo do morteiro.
  • Selámolo nun fondo de aceite de oliva, retiramos e reservamos.
  • No mesmo aceite rustrimos os allos, engadimos a cebola picada, pochamos a lume lento.
  • Unha vez que comece a transparentar engadimos o allo porro e os pementos picados, seguimos pochando lentamente ata que reduza totalmente. Salpementamos ao gusto.
  • Volvemos incorporar o xarrete, regamos co porto e deixamos reducir moi ben.
  • Cubrimos co caldo de carne. A cantidade vai depender da pota. Debe cubrilo case de todo, non totalmente. Deixamos a lume lento como mínimo dúas horas; non salgamos.
  • Unha vez pasado o tempo, coamos a salsa espremendo moi ben todo o zume das verduras. Pasamos a un cazo e reducimos a lume alto sen deixar de remexer ata obter a textura desexada.
  • Unha vez reducida a salsa probamos e salpementamos ao gusto.
  • Servimos sobre o delicioso e tenro xarrete, acompañamos ao gusto e a gozar.

VOLVER