Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Polo ao chilindrón
Esta receita destaca pola súa sinxeleza e polo seu sabor caseiro. O protagonista é o polo que, xunto co resto de veduras e o toque de xamón serrano, dá como resultado un prato reconfortante e delicioso que nos transporta á cociña das nosas avoas.
Autor/a:
Lorena Pascual - La cáscara de limón
Etiqueta/s:
Caseiro, polo, Receita doada, Tradicional, Verduras
Imprimir receita
Tempo de preparación
1
hour
hr
30
minutes
mins
Tempo de cocción
45
minutes
mins
Tempo total
2
hours
hrs
15
minutes
mins
Prato
Prato principal
Cociña
Mediterránea
Racións
3
persoas
Equipamento
Tarteira
Ingredientes
1x
2x
3x
1
ud
polo
troceado
1
ud
pemento vermello
1
ud
pemento verde
1
ud
cebola
3
dientes
allo
100
g
xamón serrano
en tacos
200
ml
viño branco
4
uds
tomates enteiros
1
hoja
de loureiro
Aceite de oliva
Pementa negra
ao gusto
Sal
Elaboración paso a paso
Salpementamos o polo, selámolo e douramos nun fondo de aceite. Retiramos e reservamos.
No mesmo aceite relamos os allos e rustrimos uns segundos.
Incorporamos os pementos en tiras, rustrimos só uns 4/5 min, salpementamos.
Botamos o xamón e integramos ben.
Engadimos os tomates e deixamos reducir moi ben.
Volvemos incorporar o polo. Mesturamos e engadimos o loureiro.
Regamos co viño e deixamos evaporar.
Tapamos e deixamos a lume lento 45 min. Os últimos 10 min destapamos e subimos un pouco o lume para que reduza algo a salsa.
Probamos o punto de sal, acompañamos de patacas, arroz, ensalada... ao gusto de cadaquén.