Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Pan de brioche para torradas
Este pan de brioche para facer torradas é doado de facer e moi popular nos últimos anos. Non require un gran traballo e o resultado é boísimo. Tamén se pode facer para comer tal cal, en forma de torrada.
Autor/a:
Lambonadas de Galicia
Etiqueta/s:
Brioche, Pan, Torradas
Imprimir receita
Tempo de preparación
20
minutes
mins
Tempo de cocción
35
minutes
mins
Tiempo de repouso
2
hours
hrs
Tempo total
2
hours
hrs
55
minutes
mins
Prato
Acompañamento
Cociña
Francesa
Racións
12
Equipamento
Amasadora
Molde
tipo "plumcake"
Ingredientes
1x
2x
3x
300
g
fariña
90
ml
auga
100
g
manteiga
20
g
fermento
2
uds
ovos
1
pizca
sal
90
ml
mel
30
g
azucre
(podes cambialo por un adozante ao teu gusto, como panela, erititrol...)
Elaboración paso a paso
Mete a auga uns segundos no microondas ata que estea morna e esmigalla o femento dentro.
Engade todos os ingredientes menos a manteiga, no bol da amasadora e mestura durante 3 ou 4 minutos.
Engade a manteiga en dados pequenos e fríos e segue amasando ata que a masa estea ben elástica.
Tapamos o bol e deixamos que dobre o volume.
Unha vez que se dobre o volume facemos dúas bólas e metémolas no noso molde tipo plumcake. Deixamos que volvan dobrar o volume.
Quentamos o forno a 180 ºC
Pincelamos por enriba cun pouquiño de leite ou ovo e metemos no forno durante 35 minutos.
Deixamos arrefriar e cortamos en rebandas para facer as nosas torradas.