Se buscas unha receita doada, deliciosa e case máxica, este bacallau en tarteira hache sorprender. Bautizado como "bacallau milagroso", porque a súa preparación é tan simple que parece cousa de maxia: só hai que colocar os seus ingredientes principais en capas e deixar que o lume faga a súa maxia. Sen esforzo nin complicacións, conseguirás un prato cheo de sabor, perfecto para calquera ocasión. ¡O resultado é espectacular!
Con axuda dunha mandolina cortamos en tiras finas unha cebola doce grande e 3 patacas coa monda ben lavadas. Reservamos.
Nunha tarteira baixa e ampla ou nunha tixola que teña tapa, colocamos 3 dentes de allo esmagados e un bo chorro de aceite virxe.
Cocinado do bacallau
Prendemos o lume e engadimos a cebola cortada que deixaremos facer, salgando levemente, durante uns 5 minutos.
Pasado ese tempo, sobre a cebola, colocaremos as rodas finas de pataca, unhas follas de loureiro, un chorro máis de aceite e un pouco de sal. Tapamos ben e deixamos facer todo a lume medio uns 12 minutos. Engadimos o bacallau, outro pouco de aceite sobre el e volvemos tapar e cociñar uns 10 minutos máis.
Acompañamento
Mentres, nunha tixola, rustrimos nun pouco de aceite virxe 2 ou 3 dentes de allo laminados. En canto collan unha discreta cor dourada, engadimos os pementos de lata escorridos (hai que conservar o líquido)
Deixamos facer os pementos, meneándoos un pouco.
Aos 5 minutos dámoslles a volta. Cando sequen, engadimos o zume da lata e meneamos ben para que espese ese zume. Deixamos facer mentres se fai o bacallau.
Presentación
Comprobamos que a pataca estea ben cociñada e montamos o prato cunha cama de patacas e cebola, o bacallau sobre elas e con acompañamento de piquillos confitados.