Se buscas unha receita caseira, nutritiva e chea de sabor, estes roliños de repolo con carne e arroz son a opción perfecta. Trátase dun prato tradicional en moitas cociñas do mundo, dende Europa ata América Latina, onde a combinación de ingredientes sinxelos dá lugar a unha comida deliciosa e reconfortante.As follas de repolo envolven un recheo zumento de carne picada e arroz, creando un equilibrio perfecto entre textura e sabor. Cociñados a lume lento cunha salsa saborosa, vólvense aínda máis tenros e irresistibles. Ideais para un xantar en familia ou para preparar con antelación e levar no tupper, estes rollitos converteranse nun dos teus favoritos.Aquí cóntoche paso a paso como facelos para que queden perfectos.
Rustrir nunha tarteira ampla con pouco fondo, unha cebola picada. 5 minutos.
Engadir o pemento vermello en anacos e deixalo 5 minutos máis.
Engadir o arroz cocido e remexer. Engadir o touciño entrefebrado en tiras e a tenreira. Subir o lume e cociñar 5 minutos.
Engadir sal, pementa, tomiño e salsa de tomate. Remexer para integrar. Reservar nunha fonte ata que quede morno.
Ferver as follas de repolo en abundante auga con sal. Serán abondos 5 minutos, ou ata que estean algo brandas pero que sigan mantendo unha textura que non rompa.
Formar rolos coas follas e o recheo. Dispoñer os rolos na tarteira onde fixemos o recheo e engadir o caldo de carne.