Go Back
+ servings

Bombóns sen glute tipo Ferrero Rocher

Pode que, coma min, nunca probases os Ferrero Rocher, pero asegúroche que esta versión glute free che vai encantar. Súper doados e rápidos, son perfectos para sorprender neste Nadal, non che parece?
Etiqueta/s:bombóns, Chocolate, Ferrero Rocher, Receta fácil, Sen glute, Sobremesa
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tempo de cocción2 minutes
Refrigeración10 minutes
Tempo total32 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Española
Racións 12 unidades

Equipamento

  • 1 Bol
  • 1 procesador/triturador
  • 1 Culler
  • 1 lámina de papel sulfurizado
  • 12 moldes dourados

Ingredientes
  

  • 200 g nutella
  • 100 g galletas sen glute
  • 100 g abelás
  • 12 uds abelás torradas (para o centro do bombón)

Para la cobertura

  • 200 g chocolate 70% cacao
  • 100 g abelás
  • 20 g flocos de millo
  • 1 cdta AOEVE

Elaboración paso a paso
 

  • Triturar as galletas coas abelás e mesturar coa Nutella. Dar forma arredondada e introducir unha abelá en cada boliña. Refrixerar 10 minutos.
  • Se queres que o sabor a abelá non sexa tan intenso, podes engadirlle unha culleradiña de cacao en po ao recheo do bombón e agregarlle améndoa en taquiños á cobertura. Os bombóns van estar boísimos!
  • Fundir o chocolate co AOVE (no microondas, a temperatura media, durante 2 minutos en intervalos de 30 segundos), retirar e deixar arrefriar. Triturar os flocos de millo coas abelás (só un pouco, para que queden en taquiños) e mesturar co chocolate. Bañar cada un dos bombóns e colocalos sobre papel sulfurizado ata que se solidifique o chocolate.
  • Triturar os flocos de milo coas abelás (só un pouco, para que queden en taquiños) e mesturar co chocolate.
  • Bañar cada un dos bombóns e colocalos sobre papel sulfurizado ata que se solidifique o chocolate.