Go Back
+ servings

Garavanzos con peixe sapo

Unha potaxe de rápida preparación con intenso e delicioso sabor a mar.
Etiqueta/s:Legumes, Peixe, Potaxe
Imprimir receita
Tempo de preparación30 minutes
Prato Prato principal
Cociña Galega
Racións 3 persoas

Equipamento

  • 1 Pota
  • 1 Coador

Ingredientes
  

  • 400 g garavanzos
  • 400 g peixe sapo
  • 500 ml fumet (caldo de peixe)
  • 1 ud cebola
  • 1 cda tomate triturado
  • 1 chorrito viño branco
  • Aceite de oliva
  • Ceboliño
  • Pementa negra
  • Sal

Elaboración paso a paso
 

  • Picamos e rustrimos a cebola a lume lento nun fondo de aceite. Engadimos sal e pementa.
  • Retiramos a un coador e reservamos.
  • Cortamos o peixe sapo en dados de bocado, aderezamos ao gusto (ideal, no morteiro sal, allo e pirixel).
  • Selamos nun chorriño de aceite.
  • Incorporamos a cebola. Botamos o pemento, rustrimos uns segundos, regamos co viño branco e deixamos evaporar.
  • Engadimos o tomate triturado, deixamos uns minutos a lume medio ata que perda toda a súa auga.
  • Cubrimos co fumet, deixamos uns 10 min a lume medio/baixo.
  • Nos últimos minutos botamos os garavanzos.
  • Servimos con ceboliño acabado de cortar.