As bondades desta rosca de albóndegas en forno son que, ademais de estar deliciosa, é fácil, cómoda, porque se fai en forno, polo que apenas se mancha nada.
Comezamos por sazonar e adubar a carne cun pouco de sal, comiño cun toque lixeiro de canela, allo e cebola en po. Todo ao noso gusto, pero que sexa un gusto xeneroso.
Engadimos despois o pirixel picado, medio bote de olivas negras picadas e 50 g de touciño entrefebrado afumado ben picadiño. Agora sería o momento de engadirlle á masa unhas rebandas de pan remollado (e escorrido) en leite que lle dará outra textura e substancia á nosa rosca de albóndegas en forno ou en airfryer.
Amasamos coas mans, que é a mellor maneira de conseguir unha masa homoxénea e ben mesturadiña.
Preparación patacas:
Cortamos con mandolina 3 patacas medianas. Reservamos.
Montaxe da rosca:
Empezamos a facer albóndegas coa masa e esmagámolas facendo unha especie de sándwich con 2 láminas de pataca por cada lado da albóndega.
Colocámolas nun molde redondo e imos formando unha rosca de 2 láminas de pataca, albóndega e dúas láminas de pataca, ata que terminemos o círculo. Cubrimos o centro coas láminas de pataca que nos sobren.
Enfornado:
Mentres, facemos unha salsa con medio bote de tomate frito rico, 1 cullerada de mel , unha culleradiña de comiño moído e un chorriño de aceite. Mesturamos e reservamos
Enfornamos a 225 graos durante 15 minutos tapado.
Mentres, facemos unha salsa con medio bote de tomate frito rico, 1 cullerada de mel , unha culleradiña de comiño moído e un chorriño de aceite. Mesturamos e reservamos
Retiramos do forno a rosca de albóndegas e poñemos unha culleradiña de salsa sobre cada albóndega.
Volvemos enfornar outros 15 minutos a 180 graos xa sen cubrir co papel.