Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Bombóns de morcilla e mazá con marmelada de froitos do bosque
Un bocado moi sinxelo que mestura sabores doces e salgados que na boca contrastan e se equilibran perfectamente conseguindo así que sorprendan.
Imprimir receita
Tempo de preparación
15
minutes
mins
Tempo de cocción
30
minutes
mins
Tempo total
45
minutes
mins
Prato
Entrante
Cociña
Española
Racións
4
persoas
Equipamento
1 Tixola
1 Bol
Ingredientes
1x
2x
3x
1/2
morcilla
de arroz
1
mazá
verde
1/2
cebola
Sementes de sésamo
Marmelada
de froitos do bosque
Aceite de oliva
Sal
Elaboración paso a paso
Picamos finiña a cebolae pochams a lume lento nun fondiño de aceite, salamos.
Retiramos a pel da morcilla e a desmenuzamos.
Unha vez feita a cebola escurrimos o exceso de aceite con axuda dun colador.
Incorporamos a morcilla, traballamos todo xunto uns minutos a lume medio.
Pelamos e picamos a mazá en trociños moi pequenos, a incorporamos ao resto dos ingredientes, sofriímos uns 10 minutos ara que a mazá estea tenra.
Pasamos a un prato y esmagamos con axuda dun garfo, deixamos temperar uns minutos.
Formamos boliñas pequenas de bocado, pasamos por sésamo.
Servimos sobre a marmelada de froitas do bosque.