Go Back
+ servings

Bombóns de morcilla e mazá con marmelada de froitos do bosque

Un bocado moi sinxelo que mestura sabores doces e salgados que na boca contrastan e se equilibran perfectamente conseguindo así que sorprendan.
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción30 minutes
Tempo total45 minutes
Prato Entrante
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Tixola
  • 1 Bol

Ingredientes
  

  • 1/2 morcilla de arroz
  • 1 mazá verde
  • 1/2 cebola
  • Sementes de sésamo
  • Marmelada de froitos do bosque
  • Aceite de oliva
  • Sal

Elaboración paso a paso
 

  • Picamos finiña a cebolae pochams a lume lento nun fondiño de aceite, salamos.
  • Retiramos a pel da morcilla e a desmenuzamos.
  • Unha vez feita a cebola escurrimos o exceso de aceite con axuda dun colador.
  • Incorporamos a morcilla, traballamos todo xunto uns minutos a lume medio.
  • Pelamos e picamos a mazá en trociños moi pequenos, a incorporamos ao resto dos ingredientes, sofriímos uns 10 minutos ara que a mazá estea tenra.
  • Pasamos a un prato y esmagamos con axuda dun garfo, deixamos temperar uns minutos.
  • Formamos boliñas pequenas de bocado, pasamos por sésamo.
  • Servimos sobre a marmelada de froitas do bosque.