Bater as claras a punto de neve cun batedor de varas e engadir un chisco de sal.
Por outro lado, bater as xemas co azucre ata que dobren o volume.
Engadir o mascarpone e bater o conxunto.
Incorporar a crema de pistachos e terminar de mesturar a crema.
Engadir as claras montadas a punto de neve á crema en dúas tandas e con movementos envolventes, para que non perdan aire.
Montar o tiramisú: facer capas de biscoitos mollados en café (mollalos un por un con coidado de que non rompan) e crema ata completar toda a preparación
Arrefriar tapado con papel filme na neveira durante polo menos 6 horas. Dun día para outro está incrible.
Notas
Para facer unha crema de pistachos só necesitas 10 minutos. Tritura os pistachos sen casca cunha trituradora. Faino aos poucos para controlar a textura da crema. Tritura ata o punto que queiras, canto máis a tritures, máis líquida estará.Proba a adozar a túa crema con azucre, panela, mel ou algún edulcorante.