Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Falso risotto de tomate e xamón
Sorprende aos teus invitados/as con este falso risotto que, no canto de arroz, xoga coa túa mente usando piñóns de pasta.
Autor/a:
Lola Crespo - Ñamlicioso
Etiqueta/s:
Pasta, Receita doada
Imprimir receita
Tempo de preparación
30
minutes
mins
Prato
Prato principal
Cociña
Mediterránea
Racións
2
persoas
Equipamento
1 Pota
1 Coitelo
1 Relador
Ingredientes
1x
2x
3x
180
g
xamón serrano
picado
1
allo porro
200
g
tomates
variados
80
ml
viño branco
500
ml
caldo de carne
180
g
pasta piñóns
50
g
pasta de tomate
Sal
Ourego
Pementa
Alfábega
fresca
15
ml
aceite de oliva
50
g
parmesano
relado
Elaboración paso a paso
Picar o allo porro e refogalo nunha cazola cun pouco de aceite de oliva 5 minutos.
Engadir os tomates en anacos, remexer e cociñar 5 minutos.
Agregar a pasta, remexer e engadir o viño branco. Subir o lume e cociñar 2 minutos.
Incorporar a pasta de tomate e o caldo. Cociñar 8 minutos sen deixar de remexer.
Engadir unhas follas de alfábega fresca, parmesano relado e o xamón picado. Servir con máis queixo relado.
Video
https://www.gadis.es/receta/wp-content/uploads/2024/09/GADISA-FALSO-RISOTTO-TOMATE.mp4