Imos cunha receita moi doada e lucida. Desas que tanto nos gustan a todos aquí: roliños de cabaciña con salmón afumado.Son ideais para unha cea lixeira, ou, eu sempre discorrendo maldades, para cubrilos cunha bechamel lixeira, gratinalos e que nos sirvan de prato de comida nunha versión xa un pouquiño máis contundente.Como vos dicía, é outra desas receitas de "mínimo esforzo, máximo resultado" que, ao final, son as que máis repetimos e das que máis botamos man.
Tixola ou prancha para cociñar os liscos de cabaciña
Ingredientes
1cabaciñagrande e recta
150gde queixo crema
50gde eiruga ou rúcula
100gde salmón afumado
2culleradiñade mostaza amarela
2culleradiñade mel
2culleradasde aceite virxe extra
1Lima
Salal gusto
pementaao gusto
Elaboración paso a paso
Preparación cabaciña
Lavamos unha cabaciña anche e, sobre todo, que sexa recta.
Cortámola en rebandas finas en sentido lonxitudinal. Podemos facelo cun coitello, ou, mellor, cunha mandolina.
Nunha tixola pintada de aceite, imos dourando os liscos de cabaciña polos dous lados. Cando estean algo brandos, retirámolos e reservamos.
Montaxe rolos
Sobre cada lisco de cabaciña ben estirado colocamos, por esta orde: Sal e pementa Un pouco de queixo crema ao gusto, para que se pegue o resto de ingredientes.
Sobre o queixo, poñemos o salmón.
Sobre o salmón, un pouco de eiruga.
Enroscamos apertando un pouco os liscos de cabaciña co seu recheo e formamos os roliños.
Presentación
Colocamos nunha fonte os roliños de cabaciña e vernizámolos cunha mestura de mostaza amarela e mel.