Go Back
+ servings

Roliños de cabaciña con salmón afumado

Imos cunha receita moi doada e lucida. Desas que tanto nos gustan a todos aquí: roliños de cabaciña con salmón afumado.
Son ideais para unha cea lixeira, ou, eu sempre discorrendo maldades, para cubrilos cunha bechamel lixeira, gratinalos e que nos sirvan de prato de comida nunha versión xa un pouquiño  máis contundente.
Como vos dicía, é outra desas receitas de "mínimo esforzo, máximo resultado" que, ao final, son as que máis repetimos e das que máis botamos man.
Autor/a: Guisándome la vida - Carmen Albo
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción10 minutes
Tempo total20 minutes
Prato Aperitivo, Cea
Cociña Internacional
Racións 2 persoas

Equipamento

  • Tixola ou prancha para cociñar os liscos de cabaciña

Ingredientes
  

  • 1 cabaciña grande e recta
  • 150 g de queixo crema
  • 50 g de eiruga ou rúcula
  • 100 g de salmón afumado
  • 2 culleradiña de mostaza amarela
  • 2 culleradiña de mel
  • 2 culleradas de aceite virxe extra
  • 1 Lima
  • Sal al gusto
  • pementa ao gusto

Elaboración paso a paso
 

Preparación cabaciña

  • Lavamos unha cabaciña anche e, sobre todo, que sexa recta.
  • Cortámola en rebandas finas en sentido lonxitudinal. Podemos facelo cun coitello, ou, mellor, cunha mandolina.
  • Nunha tixola pintada de aceite, imos dourando os liscos de cabaciña polos dous lados.  Cando estean algo brandos, retirámolos e reservamos.

Montaxe rolos

  • Sobre cada lisco de cabaciña ben estirado colocamos, por esta orde: Sal e pementa Un pouco de queixo crema ao gusto, para que se pegue o resto de ingredientes.
  • Sobre o queixo, poñemos o salmón.
  • Sobre o salmón, un pouco de eiruga.
  • Enroscamos apertando un pouco os liscos de cabaciña co seu recheo e formamos os roliños.

Presentación

  • Colocamos nunha fonte os roliños de cabaciña e vernizámolos cunha mestura de mostaza amarela e mel.
  • Decoramos cun pouco de reladura de lima.