Adubamos o xarrete co adubo do morteiro.
Selámolo nun fondo de aceite de oliva, retiramos e reservamos.
No mesmo aceite rustrimos os allos, engadimos a cebola picada, pochamos a lume lento.
Unha vez que comece a transparentar engadimos o allo porro e os pementos picados, seguimos pochando lentamente ata que reduza totalmente. Salpementamos ao gusto.
Volvemos incorporar o xarrete, regamos co porto e deixamos reducir moi ben.
Cubrimos co caldo de carne. A cantidade vai depender da pota. Debe cubrilo case de todo, non totalmente. Deixamos a lume lento como mínimo dúas horas; non salgamos.
Unha vez pasado o tempo, coamos a salsa espremendo moi ben todo o zume das verduras. Pasamos a un cazo e reducimos a lume alto sen deixar de remexer ata obter a textura desexada.
Unha vez reducida a salsa probamos e salpementamos ao gusto.
Servimos sobre o delicioso e tenro xarrete, acompañamos ao gusto e a gozar.