Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Canas de entroido sen glute
En Entroido sempre apetecen doces, como esta canas, típicas do Carballiño, así que aquí tes a súa versión express e sen glute, para telas listas en só uns minutos.
Autor/a:
Lidia Filgueira @lidiadisfrutasingluten
Etiqueta/s:
Sen glute
Imprimir receita
Tempo de preparación
50
minutes
mins
Tempo de cocción
20
minutes
mins
Tempo de infusión
30
minutes
mins
Tempo total
1
hour
hr
40
minutes
mins
Prato
Sobremesa
Cociña
Galega, Tradicional
Racións
2
persoas
Equipamento
Forno
Cortador
8 Moldes metálicos de forma cónica
Pincel
Cazo
Culler de madeira
Vaso
Culleriña
Manga pasteleira
Coador
Ingredientes
1x
2x
3x
Canas de follado
1
lámina
follado sen glute
1
Ovo
1
culler
de AOVE
Azucre glas
ao gusto
Crema de vainilla e canela
500
ml
leite enteiro
90
g
azucre
50
g
fariña fina de millo
4
xemas
de ovo
1
rama
de canela
1
cullerada
de esencia de vainilla
pel
de 1 limón
Elaboración paso a paso
Canas de follado
Precalentar el horno a 200ºC.
Colocar a lámina de follado sobre o papel sulfurizado e cortar en tiras.
Pincelar con AOVE os moldes metálicos de forma cónica e colocar as tiras de follado.
Pincelar o follado con ovo batido.
Enfornar durante 20 min a 200ºC. Retirar e deixar arrefriar.
Separar o follado dos moldes e enche coa crema pasteleira.
Esparexe azucre glas sobre as canas.
Crema de vainilla e canela
Separar 100 ml de leite e quentar o resto. Cando estea a piques de ferver, retirar do lume.
Engadir a canela, a esencia de vainilla, a pel do limón e deixar infusionar 30 min.
Disolver a fariña fina de millo no leite restante
Mesturar as xemas co azucre a lume lento e engadir o leite coa fariña de millo.
Incorporar o leite infusionado e mesturar a lume lento ata que espese. deixar arrefriar.
Video
https://www.gadis.es/receta/wp-content/uploads/2024/02/Video-Canitas-de-Carnaval-SG.mp4