Go Back
+ servings

Canas de entroido sen glute

En Entroido sempre apetecen doces, como esta canas, típicas do Carballiño, así que aquí tes a súa versión express e sen glute, para telas listas en só uns minutos.
Autor/a: Lidia Filgueira @lidiadisfrutasingluten
Etiqueta/s:Sen glute
Imprimir receita
Tempo de preparación50 minutes
Tempo de cocción20 minutes
Tempo de infusión30 minutes
Tempo total1 hour 40 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Galega, Tradicional
Racións 2 persoas

Equipamento

  • Forno
  • Cortador
  • 8 Moldes metálicos de forma cónica
  • Pincel
  • Cazo
  • Culler de madeira
  • Vaso
  • Culleriña
  • Manga pasteleira
  • Coador

Ingredientes
  

Canas de follado

  • 1 lámina follado sen glute
  • 1 Ovo
  • 1 culler de AOVE
  • Azucre glas ao gusto

Crema de vainilla e canela

  • 500 ml leite enteiro
  • 90 g azucre
  • 50 g fariña fina de millo
  • 4 xemas de ovo
  • 1 rama de canela
  • 1 cullerada de esencia de vainilla
  • pel de 1 limón

Elaboración paso a paso
 

Canas de follado

  • Precalentar el horno a 200ºC.
  • Colocar a lámina de follado sobre o papel sulfurizado e cortar en tiras.
  • Pincelar con AOVE os moldes metálicos de forma cónica e colocar as tiras de follado.
  • Pincelar o follado con ovo batido.
  • Enfornar durante 20 min a 200ºC. Retirar e deixar arrefriar.
  • Separar o follado dos moldes e enche coa crema pasteleira.
  • Esparexe azucre glas sobre as canas.

Crema de vainilla e canela

  • Separar 100 ml de leite e quentar o resto. Cando estea a piques de ferver, retirar do lume.
  • Engadir a canela, a esencia de vainilla, a pel do limón e deixar infusionar 30 min.
  • Disolver a fariña fina de millo no leite restante
  • Mesturar as xemas co azucre a lume lento e engadir o leite coa fariña de millo.
  • Incorporar o leite infusionado e mesturar a lume lento ata que espese. deixar arrefriar.