Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

hgff

Sepia con gambas ao albariño

A cociña galega é unha homenaxe ao mar, e esta receita de sepia con gambas ao Albariño demóstrao. Con ingredientes frescos, logramos un prato cheo de matices, onde a suavidade da sepia e a jugosidad das gambas combínanse co toque afrutado e a acidez equilibrada do viño Albariño, un emblema das Rías Baixas.
Preparalo é mergullarse na esencia de Galicia, onde a frescura do mar e a excelencia do Albariño crean unha harmonía gastronómica única. Goza deste prato con todo o sabor do Atlántico!
Etiqueta/s:Gambas, Local, Sepia
Imprimir receita
Tempo de preparación1 hour
Tempo de cocción45 minutes
Tempo total1 hour 45 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 3 persoas

Equipamento

  • 1 Pota
  • 1 Tixola

Ingredientes
  

  • 500 g sepia
  • 225 g gambas peladas
  • 75 ml viño branco Albariño
  • 1 cebola
  • 1 dente de allo
  • 500 ml caldo de peixe
  • Aceite de oliva
  • Ovo
  • Aceite de xirasol
  • Pementa negra
  • Sal

Elaboración paso a paso
 

  • Picamos e pochamos a cebola a lume lento, salpimentamos.
  • Limpamos, partimos e salpimentamos a sepia.
  • Escorremos o exceso de aceite do sofritido, engadimos a Sepia, salteamos un minuto.
  • Botamos 50ml de Albariño, deixamos reducir.
  • Cubrimos co fumet, deixamos 2/3min a lume alto, tapamos e deixamos 45min a lume moi baixo.
  • Nunha tixola botamos un chorrito de aceite, relamos o allo, douramos un pouco, agregamos as gambas secas con papel absorbente, salteamos uns minutos, salpimentamos e agregamos ao final da cocción do guiso.
  • Incorporamos a sepia e as gambas á salsa, quentamos todo xunto, servimos cun toque de perexil recentemente picado, podemos acompañar dunhas patacas cocidas, fritas, arroz branco...

VOLVER