Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

20240612 131100 01

Peixe sapo alogastado con maionesa cítrica

Se buscas unha receita sofisticada pero doada de preparar, este prato é a elección perfecta. Cunha textura firme e suculenta, este peixe convértese nunha auténtica delicia cun sinxelo truco que realza o seu sabor e o asemella ao da lagosta.
Acompañado dunha maionesa cun toque cítrico que achega frescura e equilibrio, é ideal para sorprender nunha comida especial sen complicacións na cociña.
Etiqueta/s:Cítricos, Maionesa, Peixe, Peixe sapo
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tempo de cocción5 minutes
Refrigeración2 hours
Tempo total2 hours 25 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 3 persoas

Equipamento

  • Pota para cocer o peixe sapo
  • Papel filme para envolver o peixe sapo
  • Batedor para la maionesa

Ingredientes
  

  • 2 uds colas de peixe sapo
  • Pementón doce
  • Herbas de cóengos
  • 1 foja de loureiro
  • Pementa
  • Sal
  • 200 ml aceite de xirasol
  • 1 ud ovo
  • 1 ud limón
  • Reladura de laranxa

Elaboración paso a paso
 

  • O día anterior deixamos desconxelar o peixe sapo no frigorífico.
  • Secamos con papel absorbente as colas de peixe sapo e sacamos as espiñas pequenas de arriba (tamén podemos retirar a central e presentar sen ela).
  • Salpementamos
  • Untamos ben de pemento doce.
  • Envolvemos en papel filme moi apertado
  • Cocemos en auga fervendo con sal 5 min.
  • Deixamos que arrefríe un pouco.
  • Refrixeramos mínimo dúa horas.
  • Mentres, preparamos a maionesa, emulsionamos lentamente o ovo co aceite, adubamos ao gusto cun chorriño de limón, sal ao gusto e reladura de laranxa e limón. Integramos ben.
  • Retiramos o papel filme, cortamos en toros, presentamos sobre herbas de cóengos acompañado da maionesa cítrica e ceboliño acabado de cortar.

VOLVER