Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

foto horizontal 1

Empanada de chacina con marmelada de pemento e queixo brie

Esta empanada combina o sabor intenso e afumado da chacina coa suavidade do queixo brie e o toque doce da marmelada de pemento. É unha receita doada de preparar, ideal para compartir en reunións ou como aperitivo en ocasións especiais. A súa orixe está inspirada na cociña tradicional española, fusionando ingredientes que resaltan polo seu contraste de sabores.
Etiqueta/s:Caseiro, Chacina, Empanada, Gourmet, Marmelada, Picoteo, Queixo, Sinxelo
Imprimir receita
Tempo de preparación5 minutes
Tempo de cocción30 minutes
Deixar arrefriar15 minutes
Tempo total50 minutes
Prato Aperitivo
Cociña Española, Fusión
Racións 6 persoas

Equipamento

  • Bandexa de forno

Ingredientes
  

  • 1 ud masa de empanada
  • 1 bote marmelada de pementos
  • 1 ud queixo brie ou rulo de queixo de cabra

Elaboración paso a paso
 

  • Empezamos estirando a masa de empanada, aínda que tamén se pode usar masa follada.
  • Estendemos unha capa xenerosa de marmelada na metade da masa.
  • Colocamos a chacina enriba. A min gústame partida en anacos, pero tamén se pode poñer en lascas. Logo, engadimos o queixo en talladas non moi grosas. A cantidade é ao gusto; no meu caso, utilicei todo o taco.
  • Dobramos a masa e pechámola facendo unhas dobras ou presionando os bordos cun garfo. Facemos un burato no centro para que respire e levámola ao forno, prequentando a 200 °C con calor arriba e abaixo.
  • Metemos no forno durante 25-30 minutos ou ata que estea dourada.

Notas

Podes facer a marmelada de pemento caseira ou usar unha comprada de boa calidade. Tamén podes substituír o queixo brie por queixo de cabra se prefires un sabor máis intenso.

VOLVER