Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa albondigas pollo y salsa alfredo con espinacas

Albóndegas en salsa Alfredo

Se buscas unha receita que combine sabor, cremosidade e un toque saudable, esta receita é todo o que necesitas. Zumarentas albóndegas de polo (aínda que podes usar pavo, tenreira ou porco), cocidas ao forno para obter unha textura perfecta, acompañadas dunha deliciosa salsa Alfredo cremosa con espinacas frescas.Este prato non só é saboroso, senón tamén completo e equilibrado, ideal para unha comida reconfortante. A combinación do pito, as espinacas e a salsa Alfredo crea unha explosión de sabores, mentres que o toque saudable das espinacas eleva a receita a un novo nivel.O mellor? A preparación é moi sinxela: as albóndegas enfórnanse mentres preparamos a salsa, facendo que o tempo na cociña sexa aínda máis fácil.
Etiqueta/s:Albóndigas, Queixo, Salsa
Imprimir receita
Tempo de preparación45 minutes
Prato Prato principal
Cociña Italiana, Mediterránea
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Tixola
  • Fonte de forno
  • Táboa de cortar

Ingredientes
  

  • 500 g peituga de polo picada
  • 125 g ricotta
  • 110 g parmesano
  • 50 g pan relado
  • 1 ovo
  • Aceite de oliva
  • 1 cebola
  • 500 ml nata líquida
  • 100 g espinacas
  • Allo
  • Pirixel
  • Sal
  • Pementa

Elaboración paso a paso
 

  • Picar as peitugas de polo e poñer nun bol amplo. Mesturar co pan relado, parmesano, ricotta, un ovo, allo e pirixel picados, sal e pementa. Mesturar ben para formar unha masa homoxénea.
  • Formar as albóndegas coas mans lixeiramente humedecidas. Saen 12 unidades de tamaño medio, e dispoñer nunha fonte de forno con papel vexetal, regar con aceite en spray e meter no forno a 180 graos durante 10 minutos. Darlles a volta e volver fornear 10 minutos máis.
  • Mentres, nunha tixola ou cazola, refogar unha cebola picada con aceite de oliva durante 10 minutos. Engadir a nata líquida, o queixo e deixar reducir a lume suave 5 minutos remexendo.
  • Incorporar as espinacas, remexer ata integrar 5 minutos máis. Salpementar.
  • Engadir as albóndegas e cociñar tapado a lume suave 5 minutos.

Video

VOLVER