Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa rollitos de repollo 1

Roliños de repolo, carne e arroz

Se buscas unha receita caseira, nutritiva e chea de sabor, estes roliños de repolo con carne e arroz son a opción perfecta. Trátase dun prato tradicional en moitas cociñas do mundo, dende Europa ata América Latina, onde a combinación de ingredientes sinxelos dá lugar a unha comida deliciosa e reconfortante.
As follas de repolo envolven un recheo zumento de carne picada e arroz, creando un equilibrio perfecto entre textura e sabor. Cociñados a lume lento cunha salsa saborosa, vólvense aínda máis tenros e irresistibles. Ideais para un xantar en familia ou para preparar con antelación e levar no tupper, estes rollitos converteranse nun dos teus favoritos.
Aquí cóntoche paso a paso como facelos para que queden perfectos.
Etiqueta/s:Arroz, Carne picada, Repollo, Tradicional, Tupper
Imprimir receita
Tempo de preparación30 minutes
Tempo de cocción30 minutes
Prato Prato principal
Cociña Española
Racións 2 persoas

Equipamento

  • 1 Tarteira

Ingredientes
  

  • 1 uds cebola
  • 1 uds pemento vermello
  • 200 g arroz cocido
  • 100 g touciño entrefebrado en tiras
  • 500 g tenreira picada
  • 200 g tomate
  • 1 uds repolo
  • 300 ml caldo de carne
  • Tomiño
  • Sal
  • Pimenta
  • Aceite de oliva

Elaboración paso a paso
 

  • Rustrir nunha tarteira ampla con pouco fondo, unha cebola picada. 5 minutos.
  • Engadir o pemento vermello en anacos e deixalo 5 minutos máis.
  • Engadir o arroz cocido e remexer. Engadir o touciño entrefebrado en tiras e a tenreira. Subir o lume e cociñar 5 minutos.
  • Engadir sal, pementa, tomiño e salsa de tomate. Remexer para integrar. Reservar nunha fonte ata que quede morno.
  • Ferver as follas de repolo en abundante auga con sal. Serán abondos 5 minutos, ou ata que estean algo brandas pero que sigan mantendo unha textura que non rompa.
  • Formar rolos coas follas e o recheo. Dispoñer os rolos na tarteira onde fixemos o recheo e engadir o caldo de carne.
  • Cociñar a lume medio 20 minutos.
  • Servir co recheo que nos sobrou.

Video

VOLVER