Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa bizcocho navidad pina

Biscoito de Nadal con ananás e guindas

Biscoito do invertido con ananás e guindas perfecto para reunións de Nadal.
Unha sobremesa substancioso, tenro e esponxoso do que, sen dúbida, gozarán todos os teus invitados.
Etiqueta/s:Almorzo, Ananás, Biscoito, Merenda, Nadal
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción45 minutes
Tempo total1 hour
Prato Sobremesa
Cociña Española
Racións 8 persoas

Equipamento

  • 1 Molde de 22 cm
  • 1 peneira
  • 1 Espátula
  • 1 Batedor de varas

Ingredientes
  

  • 120 ml caramelo líquido
  • 8 toradas de ananás
  • 10 uds guindas
  • 125 g manteiga abrandada
  • 180 g azucre
  • 3 uds ovos
  • 200 g fariña
  • 8 g formento
  • 60 ml almibre de ananás
  • 60 ml leite

Elaboración paso a paso
 

  • Engraxar un molde desmontable de 22 centímetros.
  • Engadir caramelo na base e estender. Dispoñer o ananás e as guindas de forma bonita.
  • Nun bol, bater a manteiga co azucre co batedor de varas ata integrar. Engadir os ovos e bater.
  • Peneirar a fariña e incorporar o formento, mesturar coa espátula. Por último, agregar o almibre do ananás e mais o leite; bater ben.
  • Engadir esta mestura ao molde, dar uns lixeros golpes sobre a mesa para asentala e meter no forno a 180 graos 45 minutos.
  • Unha vez no forno, desmoldar aínda quente e dar a volta para que o caramelo e a froita quede na parte superior.
  • Deixar arrefriar antes de servir.

VOLVER