Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

rosca de albondigas en horno 11

Rosca de albóndegas ao forno

As bondades desta rosca de albóndegas en forno son que, ademais de estar deliciosa, é fácil, cómoda, porque se fai en forno, polo que apenas se mancha nada.
Etiqueta/s:Receita doada
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción35 minutes
Tempo total50 minutes
Prato Prato principal
Cociña Internacional
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Molde redondo
  • 1 Mandolina

Ingredientes
  

  • 1 kg carne de tenreira picada
  • 4 uds patacas
  • 100 g touciño entrefebrado afumado
  • 150 g tomate frito
  • 130 g olivas negras
  • 1/2 cda allo en po
  • 1/2 cda cebola en po
  • Comiño
  • Canela
  • Sal
  • Aceite de oliva
  • Pirixel picado
  • 1 cdita mel

Elaboración paso a paso
 

Preparación da carne:

  • Comezamos por sazonar e adubar a carne cun pouco de sal, comiño cun toque lixeiro de canela, allo e cebola en po. Todo ao noso gusto, pero que sexa un gusto xeneroso.
  • Engadimos despois o pirixel picado, medio bote de olivas negras picadas e 50 g de touciño entrefebrado afumado ben picadiño. Agora sería o momento de engadirlle á masa unhas rebandas de pan remollado (e escorrido) en leite que lle dará outra textura e substancia á nosa rosca de  albóndegas en forno ou en airfryer.
  • Amasamos coas mans, que é a mellor maneira de conseguir unha masa homoxénea e ben mesturadiña.
    rosca de albondigas en horno 12

Preparación patacas:

  • Cortamos con mandolina 3 patacas medianas. Reservamos.

Montaxe da rosca:

  • Empezamos a facer albóndegas coa masa e esmagámolas facendo unha especie de sándwich con 2 láminas de pataca por cada lado da albóndega.
  • Colocámolas nun molde redondo e imos formando unha rosca de 2 láminas de pataca, albóndega e dúas láminas de pataca, ata que terminemos o círculo. Cubrimos o centro coas láminas de pataca que nos sobren.
    rosca de albondigas en horno 6

Enfornado:

  • Mentres, facemos unha salsa con medio  bote de tomate frito rico, 1 cullerada de mel , unha culleradiña de comiño moído e un chorriño de aceite. Mesturamos e reservamos
  • Enfornamos a 225 graos durante 15 minutos tapado.
  • Mentres, facemos unha salsa con medio  bote de tomate frito rico, 1 cullerada de mel , unha culleradiña de comiño moído e un chorriño de aceite. Mesturamos e reservamos
  • Retiramos do forno a rosca de albóndegas e poñemos unha culleradiña de salsa sobre cada albóndega.
    rosca de albondigas en horno 8
  • Volvemos enfornar outros 15 minutos a 180 graos xa sen cubrir co papel.
    rosca de albondigas en horno 3

VOLVER